benegre.cat
Notícies

Es descobreix que les àvies tenen un problema al nervi òpitc que els impedeix veure’t gras

L'estudi de la UAB assegura que l'única solució és "fugir perquè l'àvia no et mati de carinyo"

Un estudi del departament d’oftalmologia de la UAB ha demostrat que les àvies tenen un problema ocular que els impedeix veure grassos als seus néts. “Ens cridava l’atenció” explicava l’investigador Esteve Tanyà, “que encara que els néts fossin autèntiques boles de llard les àvies eren incapaces de veure-ho”. En un primer moment, tothom donava per fet que les àvies senzillament feien ús d’una dolça hipocresia que els permetia seguir alimentant els seus néts amb ensaimades i magdalenes. “Era una possibilitat: fer que els néts siguin grassos deliberadament, per allò de que a la guerra els avis van passar gana o, senzillament, perquè un obès surt menys i, per tant, si es queda a casa passa més temps amb la familia… i per tant els avis no es queden sols”. Aquesta darrera, la de la solitud era la teoria més plausible fins que la ciència l’ha refutat.

“Després de més d’haver estudiar 150 àvies, hem descobert que el que sol passar és que, en veure el nét, el nervi òptic palpita d’una manera estranya, alterant la visió”, assegurava Tanyà. L’orgull d’àvia sembla que és el responsable d’aquest tic en els ulls de l’anciana, i “aquest espasme provoca una desviació gairebé imperceptible de l’ull, que fa uns moviments que li impedeixen apreciar el volum del seu nét”. Aquest problema, asseguren a l’estudi, desapareix quan l’àvia mira a una altra persona. Així doncs, l’estudi aconsella als néts que “no es deixin alimentar per l’àvia. Ja ho sabem que cuina molt bé, ja sabem que fa una cara d’alegria tremenda quan repeteixes plat per tercer cop. Però l’única salvació està en la fugida”, assegura Tanyà, “o les àvies us mataran de carinyo”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies