benegre.cat
Notícies

Aturen la construcció de la Sagrada Família perquè no agrada com està quedant

Ha esdevingut una meca del turisme kitsch i se'n fan bromes en xarxes socials japoneses

Contra tot pronòstic, la Fundació de la Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família ha decidit aturar immediatament les obres “abans d’aixecar un pam més de despropòsit”. En un escuet comunicat penjat al perfil de Badoo, el president del Patronat, Esteve Camps, reconeix que “fa vint anys que se’ns en va de les mans i anem amuntegant pedres ja sense criteri”. Fonts de la construcció coincideixen que ara el Temple sembla “un d’aquells castells que fas amb sorra mullada de la platja, que semblen tot cagallons verticals”.

Sembla ser que el problema traspassa l’estètica, i que el desgavell ha acabat afectant la moral dels manobres. “La part maca era la interior, les columnes i tal, però els nanos es desmoralitzen quan han de seguir aixecant façances i columnes”, assumeixen els assabentats de la situació, que aprofiten per preguntar-se “quantes putes façanes més ha de tenir la Sagrada Família? Com pot ser que en tingui tantes?”.

Segons els informes amb els que treballa Turisme, fins i tot els turistes s’estarien desencantant amb el temple dissenyat per Gaudí. “Hem descobert que alguns el visiten per enfotre-se’n i, la veritat, sap greu veure que la Sagrada Família ha esdevingut una meca del turisme kitsch i que se’n fan bromes en xarxes socials japoneses”, indiquen fonts de l’ens.

Amb tot, els encarregats del projecte encara confien en redreçar les obres i ja s’ha anunciat una comissió conjunta amb l’Ajuntament de Barcelona per abordar la situació. Tècnics del consistori prefereixen traspassar l’obra a algun arquitecte de prestigi: “Hem pensat en Santiago Calatrava, creiem que pot donar-li un gir molt interessant”.

Altres, però, prefereixen apostar per una solució més convencional, com Normand Foster. “Així compensem la fantasmada de fer-li dissenyar el Camp Nou i convertim el Temple en una catedral de llum i de color, revestida de vidre i màgia”, assegura Camps, insistint que “sens dubte és el que Gaudí hauria volgut”.

El Patronat, a més, s’asseguraria així poder allargar encara uns anys més les obres, responent al somni original de fer un Temple “alineat amb els temps i el present, que creixi en el dia a dia i per tant no s’acabi mai”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies