benegre.cat
Editorial

I ja en van tres

L'editorial seriosa pels tres anys que fa que dura aquesta broma

Tal dia com avui del 2012, el 23 de Febrer, esmorzant, vam prémer el botó “publicar” que posava en marxa benegre.cat, un spin-off vocacional de l’usuari de Twitter @elbenegre i un homenatge al mític setmanari El Be Negre, que ens encantava i de qui volíem prendre el relleu.

Amb el Litus Lluch i jo mateix, l’Àlex Solà, ens vam decidir a tirar endavant aquesta web i ens vam ajuntar amb genis amb ganes de fer humor crític en català a Internet, com l’Ona Vinyamata i el Magí Fortuny -amb el Martin Gala i l’Àvia Hermínia i tota la pesca- doncs les seves mares ens van fer arribar unes cartes de recomanació molt convincents.

Van acompanyar-nos durant un tram l’Abel Tió i el Caín, i recordo celebrar molt el dia que vam fer més de 100 Likes en un post. Després va tenir el Toni Mata i entre tots vam passar dels 100 als 1.000. Quina festassa, amics. Allò ja no era una broma i vam voler fer de benegre.cat un projecte seriós. Vam millorar, vam esforçar-nos, vam invertir els nostres diners, vam intentar nous formats i recordo com ens vam escriure eufòrics -mentres treballàvem- perquè una notícia havia superat els 20.000 Likes.

Ha estat fantàstic veure com ens llegiu, moltíssimes gràcies pels comentaris, pels Likes, per les fotos íntimes d’agraïment que ens feu arribar, pels retuits, pels riures, i per totes les vegades que parleu de benegre.cat amb algú. Gràcies als runners per enfadar-se, als hípsters per existir, als integristes de l’idioma, a Lleida en general, i a tots els lectors que ens heu fet créixer. Ens llegiu moltíssima gent i és realment emocionant.

Així que aquí estem. Avui, tres anys després, el Toni, el Magí, l’Ona i jo, l’Àlex. Quatre comunicadors que a lo tonto tenim una trajectòria que no fa riure i que creem set continguts nous i originals cada setmana, i ja en van més de 1.000…. tots per amor a l’art i fora d’hores.

En aquests tres anys, benegre.cat s’ha mantingut independent i no ha rebut cap subvenció pública ni el suport de cap grup editorial, associació civil o grup polític. Potser ha estat una mala estratègia no buscar aquests suports, ni els seus recursos, però era la via que ens garantia seguir sent lliures.

Avui, ens emociona mirar enrere i veure el que hem aconseguit, estem encoratjats per portar-ho encara més enllà, però sols no podem. Benegre.cat ha de ser com una estructura d’estat i el país us necessita, amics.

Aquest és un projecte deficitari econòmicament, perquè té uns costos tecnològics molt elevats per la quantitat de lectors que té. Per aquest motiu, us demanem, només per una vegada, i tres anys després d’escriure per vosaltres, que ens ajudeu a salvar benegre.cat. Com? Teniu tres vies i una de complementària. Si us interessen, ens podeu escriure a direccio@benegre.cat

Ajuda tècnica: busquem experts en WordPress que puguin pulir el codi de la pàgina web de forma que no consumeixi tants recursos, alleugi el servidor i, per tant, el seu preu. També ens hauria d’ajudar a recolocar anuncis en llocs que generin més rendibilitat. Res, amb una tarda ens ho treiem de sobre.

Ajuda en disseny: busquem un dissenyador web que ens arregli quatre plugins nous que volem posar, per publicar contingut nou de trinca. Ni mig matí de feina.

Ajuda comercial: algú amb una bona agenda per trobar marques afins a nosaltres i amb la pell no massa fina, per poder fer continguts esponsoritzats per benefici de tothom.

No són encàrrecs remunerats, perquè no poden ser-ho, i no és poc el que demanem: la mateixa motivació que hem tingut nosaltres aquests tres anys. Descoratjador? Tranquils, encara hi ha una altra via, molt més senzilla i efectiva.

Efectivament! Una donació econòmica! Per PayPal a gracies@benegre.cat o seguint aquest enllaç que us portarà a una passarel·la totalment legal i segura on fer el donatiu, també via PayPal:

– Feu click aquí, amors.

Si els lectors que tenim de mitjana qualsevol dia donessin un sol euro, un miserable euro amb la carota del rei, pagaríem el servidor d’un parell d’anys. Mai la cara d’un rei ha servit per tant. Cap xifra és poca i els vostres diners aniran directament a pagar el correcte funcionament de benegre.cat.

Honestament, no ens vam ficar en aquesta aventura per fer diners. Si ens mogués el diner, ens hauríem fet polítics. Però no, som periodistes. I humoristes. I comunicadors, i això no es cura. No té remei. Només us demanem, tres anys després que això comencés, una empenta per poder fer la nostra feina sense que la web mori d’èxit.

Gràcies per llegir-nos i per la donació que esteu a punt de fer (gràcies mama), però sobretot, per compartir-ho amb tothom qui creieu que pot tenir sensibilitat cap a nosaltres. És un autèntic plaer treballar pels nostres lectors i no deixarem mai de fer-ho, encara que ho haguem de fer a mà.

Gràcies per aquests tres anys i una abraçada!

Àlex Solà

Director de la moguda

23 de Febrer del 2015 i per molts anys

Espanya agermanada amb Costa Creuers

Europa parla de rescat, de pla d’ajuda, de préstec, sosté que la “quarta economia d’Europa ha perdut el poder de finançar-se”, i Espanya parla de préstec en condicions molt favorables. […]

Tot el que #novullpagar

El debat sobre els peatges és un dels més recurrents a Catalunya. Quan se’ns inflen els daixonses amb Espanya -cíclicament- surt a relluir la injustícia d’uns peatges que, per cert, […]

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies