benegre.cat
Notícies

Una nova llei sancionarà parlar als animals com si fossin persones “per protegir la dignitat de tots”

Les sancions podrien superar els 300€ en els casos on es tracti la mascota fent servir "ironia i gags interns".

La Generalitat de Catalunya vol posar punt i final al tonet amb el que milers de catalans tracten els seus animals de companyia i que “de tant humà fa vergonya”, segons defineix Interior. El Departament es refereix al costum de parlar al gos o al gat “amb vocabulari i interpel·lacions que resulten totalment indignes. Cal assumir que la bestiola NO PARLA i, per tant, no respondrà com ho faria una persona”.

Especialistes consultats per benegre.cat asseguren que “hi ha senyores que quan s’acomiaden d’algú mentres passegen el gos li diuen Va Bobby, digues adéu, digues adéu i això no pot ser. En la mirada del gos veus que ha entès què li demanaven, i li resulta terriblement incòmode.

Els experts creuen que moltes persones adquireixen un animal de companyia per omplir un forat i tapar una carència emocional “el gos substitueix el fill que no vas tenir, el marit que et va decebre o la nòvia que no et fa prou cas… i després passa que li parles com a tal, és certament ridícul”.

Així, el govern vol acabar amb aquesta pràctica i la Guàrdia Urbana podrà denunciar als ciutadans que s’extralimitin al comunicar-se amb el seu animal. Les sancions podrien superar els 300€ en els casos on es tracti la mascota fent servir “ironia i gags interns, com si només els entengués l’animaló, perquè eleva un grau més encara la gravetat de la situació”.

Un dels gremis que més pateix la situació és el dels veterinaris, que denuncien que molts propietaris tenen una relació amb els seus gats que “no és normal”. “Quan sents que li diuen al gat allò de porta’t bé que després anirem cap a casa i et faré allò que t’agrada tant ja has de patir”, reclamen.

De fet, moltes clíniques d’animals instal·laran un botó de socors sota la taula per a que els veterinaris puguin contactar amb seguretat immediatament en cas de detectar “una d’aquestes pirades que qualsevol dia s’enrotlla amb el seu gat o un d’aquests paios que es comença a assemblar al seu gos, i no al revés”.

3anysCURT

 

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies