benegre.cat
Notícies

Sorpresa entre els banquers en descobrir que gestionar diners del crim organitzat és delicte

La crisi de la BPA d’Andorra crea estupefacció en un sector amb notable propensió a mirar els diners dels seus clients però no com els han aconseguit

Els banquers andorrans i espanyols viuen amb estupefacció el cas de Banca Privada d’Andorra, acusada de blanquejar diners de la màfia russa. “Com? Ara blanquejar diners de delinqüents és delicte?”, preguntava un banquer català aquest matí prenent un cafè a Via Laietana. “Això funciona així: els criminals fan el que els banquers no tenim collons de fer, sigui agafar una arma, sigui vendre drogues, sigui participar en guerres o sigui traficar amb persones”, explicava aquest banquer “però en canvi nosaltres podem ajudar-los a fer el que ells no saben fer. Ens vestim amb vestits sense taques de sang, parlem amb educació, duem colònia bona i legalitzem els seus diners amb la màxima rendibilitat. Quin mal hi ha? Ells són els delinqüents amb tots els honors, nosaltres només som els covards que en recullen els beneficis”.

A molts banquers els preocupa que aquest cas provoqui que ara es miri la banca des de l’òptica de la moralitat: “les bones persones no fan diners, no podrem ser rics des de l’ètica!”. Tot i això, molts banquers es mostren segurs que no hi haurà cap canvi “perquè els canvis els fan els polítics i són els primers que recorren a nosaltres quan tenen calerons il·legals per blanquejar”.

En aquest sentit l’Associació de Banquers Sense Escrúpols ha assegurat que “qui vulgui fer el bé al món, que es faci hyppie o s’apunti a una ONG. Aquí estem els que volem fer negoci amb coses brutes però sense embrutar-nos gaire. I hi ha molt negoci per fer”. La norma entre els banquers que tracten amb clients criminals és senzilla “mira els diners i, si pots, no preguntis d’on vénen. Ningú es fa ric treballant, treballant només et fas ruc”.

paypalweb

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies