benegre.cat
Notícies

La Unió Europea prepara una reforma laboral per obligar els poetes “a treballar de veritat”

Els ministres de l’Eurocambra diuen que, “per llegir tonteries sense sentit, ja tenim la Constitució espanyola i el programa electoral de Ciutadans”

Coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia, la Unió Europea ha anunciat que està preparant una nova reforma laboral per obligar els poetes “a treballar de veritat”. Els eurodiputats entenen que “tot això de l’amor, els núvols i la melancolia té la seva gracieta”. Però, al mateix temps, asseguren “tanta polla amb vinagre només acaba servint per aconseguir quatre m’agrades al Facebook d’adolescents que no es depilen i, amb una mica de sort, el número de mòbil d’alguna amiga divorciada d’Ada Colau”.

Els ministres de Cultura de la Unió Europea han volgut deixar ben clar que no tenen res en contra de la poesia, però també han recordat que “a tots ens hauria d’arribar aquella edat en què la vida ens convida a deixar de fer certes mariconades”. Al seu entendre, “no és de rebut que, amb la crisi econòmica que està patint el continent, hi hagi gent adulta que es passi el dia escrivint gilipollades en rima. Els banquers ens roben diners, sí. Però els poetes ens roben el temps i l’alegria, que és molt pitjor”.

Per tot plegat, l’Eurocambra ha redactat un manifest en què convida els ciutadans europeus a allunyar-se d’un vessant literari –la poesia– “que va ser iniciat per homes medievals que es vestien amb leotards”, com deixant entreveure algunes coses obscures de trilirís acomplexats. “Més treballar i menys palles mentals. Per llegir tonteries sense sentit, ja tenim la Constitució espanyola i el programa electoral de Ciutadans”, han insistit entre rialles.

L’aprovació d’aquesta nova reforma laboral ha agafat per sorpresa els poetes catalans. “Dolor, patiment i puixança, és talment com l’estocada d’una llança. Temible horitzó, ferralla moral, ressegueix-me el forat del melic, amb el teu gland descomunal”, han dit sense que ningú els preguntés res, absolutament sense venir a cuentu. Els poetes també han volgut afegir que “SER o no SER”, enmig d’un debat encès sobre per quina emissora de ràdio escoltarien el Barça-Madrid.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies