benegre.cat
Notícies

ICV-EUiA només donarà suport al full de ruta sobiranista “si està escrit en paper reciclat”

Els ecosocialistes asseguren “ara que no és el moment de perdre el temps en banalitats estèrils que divideixin els catalans”

Els partits catalans comencen a fixar les seves posicions respecte l’acord a què han arribat Convergència i Esquerra de cara a les eleccions del proper 27-S. Després del “sí crític” de la CUP i del “no rotund” de PSC, PP i Ciutadans, ara ha sigut ICV-EUiA qui ha anunciat que només donarà suport al full de ruta sobiranista “si està escrit en paper reciclat”. La formació ecosocialista entén que “ara no és el moment de perdre el temps en banalitats estèrils que divideixin els catalans” i, per això, reclama a Artur Mas i Oriol Junqueras “que el full de ruta cap a l’Estat propi no sigui un impediment per veure el bosc del final del camí. Literalment, volem dir. Ens fa por que signar tants pactes en tants papers acabi destruint la massa forestal de Catalunya. L’independentisme ha assassinat el federalisme i sembla que ara vol fer el mateix amb el medi natural”, han insistit amb llàgrimes d’aigua depurada als ulls.

En una roda de premsa celebrada en una cabana de la muntanya de Collserola, Joan Herrera i Dolors Camats han lamentat que l’acord entre CiU i ERC no tingui en compte “els interessos dels microbis, dels éssers inanimats i dels votants d’Iniciativa”, que ells mateixos han admès que, “tot plegat, vindria a ser una mica el mateix”. En aquesta línia, Herrera i Camats també han recalcat que “tots i totes hem de defensar els arbres i les arbres per igual. O és que potser un roure no té dret a ser dona o homosexual?”, s’han preguntat vehementment després de prendre’s unes quantes infusions de gingebre.

Precisament, els líders dels ecosocialistes han aprofitat l’avinentesa per presentar la seva campanya contra el full de ruta sobiranista. “Si no respecten les plantes, els plantes”. Un eslògan que, segons el seu criteri, engloba “reivindicació social, reivindicació ecològica i força tonteria en una sola frase”. L’acte ha finalitzat amb la lectura d’un manifest que acusa els partits independentistes de “viure en una utopia permanent” i, en contrapartida, els emplaça a sumar-se a la crida d’ICV-EUiA perquè “les hortalisses de més de 18 anys també tinguin dret a vot”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies