benegre.cat
Notícies

El proper president català tindrà un carnet per punts que controlarà la ciutadania

En cas de perdre’ls tots, hauria d’abandonar immediatament el càrrec

El govern de Catalunya prepara un canvi legislatiu que supeditarà l’acció del proper president de la Generalitat al control directe del poble. Així, després de la propera investidura, el cap de l’executiu obtindrà un carnet amb 15 punts i l’obligació d’abandonar el càrrec si els perd, una situació que es pot donar per diferents motius.

“Pujar l’IRPF costarà un punt del carnet, retallades en sanitat o educació dos punts i així anar fent. Tampoc podíem forçar molt més els valors o deixaríem de tenir president en dues setmanes”, asseguren els tècnics de Presidència que estan elaborant els detalls de la mesura. En qualsevol cas, hi haurà certes situacions extraordinàries que poden ocasionar la pèrdua de 6 punts de cop, com ara “iniciar una guerra, apropiar-se de diners públics o pactar amb qualsevol socialista”, asseguren.

La mesura contempla alguns supòsits que permetrien al president recuperar els punts perduts, com rebaixar l’IVA en productes de primera necessitat, cessar algú del partit que sigui corrupte o treure un peatge, segons fonts governamentals “ni que sigui un cop a la vida, per provar què tal”.

Els experts preveuen que la dinàmica farà que el president perdi gairebé tots els punts durant els tres primers anys de legislatura per recuperar-los en el tram final previ a les eleccions: “Una mica com el que passa a Barcelona, que totes les obres públiques es culminen a un mes de les eleccions perquè es pensen que som burros”, insisteixen.

Per aprovar la retirada o recuperació dels punts, se celebraran referèndums nacionals, una pràctica que s’ha integrat molt bé en la vida dels catalans: “Si s’ha d’anar a votar cada tres mesos ja hi estem acostumats, la qüestió és aconseguir que ens lideri algú a l’altura de les circumstàncies, per una puta vegada”, relaten els entesos.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies