benegre.cat
Notícies

CiU i ERC abandonen el procés sobiranista després de pactar amb Espanya avançar el rellotge una hora

"Honestament, no es pot esperar gaire més, ni per part seva, ni per part nostra”, assegura Mas

“És un acord històric, molt per damunt del que mai havíem somiar”. Amb aquestes paraules, el front sobiranista format per Convergència i Esquerra ha posat punt i final al procés d’emancipació nacional de Catallunya i ha anunciat un pacte amb el govern espanyol que permetrà als catalans viure una hora avançats a la resta de l’estat.

“És un reconeixement directe i oficial del dret diferencial català. Honestament, no es pot esperar gaire més, ni per part seva, ni per part nostra”, ha explicat el President de la Generalitat, Artur Mas, en una compareixença acompanyat d’Oriol Junqueras. La mesura, d’aplicació immediata, facilitarà als catalans dur un horari més europeu i, segons ha destacat el líder republicà, sobretot permetrà “dinar més d’hora i estalviar-nos aquella buidor tan horrorosa de quarts d’una”.

“Potser no serem un nou estat d’Europa, però almenys tenim el rellotge com ells. Qui riu ara, Madrid, eh? Qui riu ara?” ha insistit Junqueras amb to vehement, com de tenir altura política. Per la seva banda, Mas ha volgur recórrer a a la ja esperada metàfora marinera i ha assegurat que “hem arribat a Ítaca. Potser hem estat voltes per tot el Mediterrani i sembla Salou, però no, tranquils, és Ítaca”.

A tot això, la CUP ha estat la darrera en pronunciar-se sobre el nou encaix de Catalunya amb Espanya. El seu líder, David Fernández, ha recordat que la seva lluita és una altra: “Nosaltres estem per la reunificació dels Països Catalans, amb les Balears i València. És el que tenim les esquerres utòpiques, et poses un objectiu impossible i així tens excusa per plorar durant dècades. La qüestió és estar sempre en lluita, revolució permanent, fracàs perpetu”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies