benegre.cat
Notícies

Rajoy convoca eleccions el 27-S i crida el bloc sobiranista espanyol a “fer via cap a Ítaca”

“La millor manera d’evitar que Catalunya marxi d’Espanya és aconseguint que Espanya marxi de Catalunya”, assegura

“La millor manera d’evitar que Catalunya marxi d’Espanya és aconseguint que Espanya marxi de Catalunya”. Així de contundent ha estat el president del govern central espanyol, Mariano Rajoy, després de reconéixer que medita convocar eleccions generals el proper 27 de setembre.

El rumor descobreix un nou gir en l’estratègia del PP, que es vol erigir en el buc insígnia “d’un moviment ciutadà que ens porti fins a Ítaca, fins a la llibertat” i aconseguir d’una vegada per totes la unitat del sobiranisme espanyol “per dir prou a Catalunya amb letigimitat democràtica”. En una mostra més del coneixement real de la situació per part de Moncloa, Rajoy amenaça que si Catalunya no s’avé a negociar la marxa d’Espanya, la nació espanyola es plantejaria fer una DUI per trencar definitivament l’estat.

El posicionament del líder espanyol ha desfermat l’eufòria entre una societat civil que esperava amb ànsies “el sorgiment d’un líder que aglutini els sobiranistes espanyols sota una mateixa bandera on els catalufos no tenen cabuda”.

Diversos líders polítics nacionals han secundat la visió de Rajoy i han anunciat que formaran una llista conjunta per la independència espanyola amb representants de la societat. Així, absolutament tots els partits polítics menys CDC, Esquerra i les CUP s’uniran en una sola llista que comptarà amb personatges il·lustres de la pell de toro, com Tomás Roncero o Toni Cantó.

“La idea és clara, abans de deixar que Catalunya voti per independitzar-se, preferim independitzar-nos nosaltres. És com quan t’està a punt de deixar la nòvia, excepte que en aquest cas no hi haurà polvo de comiat”, asseguren fonts del govern.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies