benegre.cat
Notícies

El programa electoral de Podemos, obra de ficció més venuda d’aquest Sant Jordi

El partit de Pablo Iglesias entén que, si les seves propostes han funcionat en el camp polític, també havien de triomfar per força en el de la fantasia

El Gremi de Llibreters de Catalunya ha donat a conèixer, una setmana després, les obres literàries més venudes d’aquest Sant Jordi. En l’apartat de ficció, el més comprat ha sigut el programa electoral de Podemos. Segons els mateixos responsables del Gremi, les propostes del partit de Pablo Iglesias han aconseguit fer-se un lloc entre les preferències dels lectors “gràcies a una literatura fantasiosa que avantposa somnis ficticis i desitjos quimèrics davant la crua realitat”.

De fet, en una nota de premsa editada en tapa dura (que han intentat vendre com un llibre més), el Gremi de Llibreters de Catalunya també ha descrit el programa electoral de Podemos com una creació literària que “comença bé i amb certa empatia però que, a mesura que vas coneixent els personatges i la seva trama, deixa molt que desitjar. És com si perdés la màgia. Com si, de cop i volta, descobrissis que és un llibre com qualsevol altre. Com qualsevol d’aquests llibres tradicionals dels quals es volien diferenciar tant”.

El Gremi creu que al programa electoral de Podemos li ha passat el mateix que a la sèrie televisiva Perdidos. “Generes molta expectació entre la gent i, al final, tot acaba de manera molt fluixa. L’argument acaba penjant d’un fil. I això genera frustració. Inquietud. La sensació que desprenen és que ells també n’estan molt, de Perdidos”.

Tot i les paraules de la patronal literària catalana, als dirigents de Podemos no els ha estranyat gens que el seu programa electoral s’hagi convertit en l’obra de ficció més venuda d’aquest Sant Jordi. “Si les nostres propostes tenien èxit en el camp de la política, per què no havien de tenir-ne en el camp de la fantasia? En el fons, la nostra inspiració ha sorgit d’aquí. De la imaginació econòmica. De la invenció territorial. De models socials inaplicables. De tot allò que és pura i senzillament irreal”.

En aquesta línia, un dels màxims responsables de Podemos, Juan Carlos Monedero, ja ha avançat que ell mateix s’encarregarà de “comercialitzar l’obra en països com Andorra i Suïssa”, com si volgués enviar un missatge entre línies sobre diners ocults en certs paradisos fiscals. A més, també ha explicat que li vol proposar a Jordi Pujol escriure el pròleg del llibre a quatre mans. “Només per incrementar la sensació de misteri, eh. Perquè els lectors s’adonin que els excessos de fantasia normalment es converteixen en malsons inquietants”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies