benegre.cat
Notícies

Els sindicats acorden crear el Dia de l'Autònom "sempre que se'l paguin ells"

Els autònoms denuncien que els sindicats només es preocupen dels treballadors amb contracte estable "perquè poden pagar les quotes"

“L’1 de maig és el dia gros dels sindicalistes, no dels treballadors”, afirmava David Isern, un dissenyador gràfic de 25 anys. La crítica del col·lectiu d’autònoms fa temps que va més enllà assegurant que “aquests sindicats polititzats i corruptes no defensen als treballadors, sinó a aquells treballadors que s’afilien. Només els importen els que poden pagar les quotes que omplen les butxaques del sindicat. Entre això i el que reben de l’Estat… com ens hem de refiar dels sindicats? Només fan el paperina”, deia l’autònoma Isabel Martí. Però la queixa ha estat escoltada pels líders sindicals. Cándido Méndez, secretari general d’UGT i rècord Guinness D’Agafar-se a la Cadira ha anunciat que “crearem un Dia de l’Autònom, perquè l’autònom pugui manifestar-se lliurement i reclamar els seus drets de manera diferenciada a la resta de treballadors perquè, clarament, no són com la resta de treballadors. Són una subespècie, són infrahumans que no mereixen els mateixos drets que la resta. I, tanmateix, igual que els escarabats, són extraordinàriament resistents. Per això crearem aquest Dia de l’Autònom. Ara, se l’hauran de pagar amb la seva quota, com l’atur. Som bons els sindicats eh? On és la meva llagosta i la meva cartera Louis Vuitton? VULL LA MEVA PUTA LLAGOSTA”.

Finalment, doncs, els treballadors autònoms podran fer sentir la seva veu. Segons Joan Carles Gallego de CCOO “pobre gent, fan una mica de pena. Nosaltres estem en contra de la precarització laboral perquè no volem convertir-nos en autònoms. Ara bé, nosaltres defensem els nostres drets, no els seus. Ells ja han baixat a l’esglaó de la misèria i és cosa seva haver-ho acceptat. Amb la quantitat de països on pots anar a buscar-te la vida!”. Encara no se sap quin dia serà el Dia de l’Autònom però “tant hi fa”, assegura el David “perquè tots ens van malament. Jo treballo fins i tot diumenge… O sigui que no em vinguin amb el tema de les 40 hores setmanals, que em poso molt nerviós. Què hi farem, ser autònom té aquestes coses, però també estic segur que l’autònom mitjà és més resistent que el guanyador de la Titan Desert. Sens dubte”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies