benegre.cat
Notícies

Els escocesos voten massivament els independentistes per poder dir que no en un altre referèndum

Els analistes internacionals ho veuen com una "magnífica mostra d’humor britànic"

L’humor britànic plana sobre les eleccions celebrades al Regne Unit, on el partit nacionalista escocès ocuparà 56 dels 59 escons que té assignada la regió, després que els seus ciutadans diguessin que no a la independència en el referèndum de mesos enrere.

Els analistes coincideixen que “és una mostra més del reconegudíssim humor britànic, d’aquesta mala llet tan corrossiva i tan intel·ligent. Són molt de la broma, només cal veure el seu vestit tradicional i l’instrument que toquen”. I és que tot apunta que els escocesos han votat massivament els independentistes per poder tornar a organitzar un referèndum seccessionista i dir que no.

Preguntat pels periodistes, un ciutadà de Glasgow assegurava ahir haver votat els independentistes “per tornar-me a donar el gustàs de votar que no a la independència. Imagina’t, xafar la guitarra als indepes no una sinó dues vegades… és un plaer tan gran que, si ho sabés, Albert Rivera votaria Esquerra”.

Altres, però, asseguren que el vot independentista escocès s’ha de llegir en clau de penediment: “Va ser votar que no en el referèndum i l’endemà ja vam veure clar que tot seguiria sent la mateixa merda… no us fieu dels estats centralistes i del que prometen”.

El triomf nacionalista a Escòcia és només una de les sorpreses de les eleccions al Regne Unit, que han deixat David Cameron a les portes de la majoria absoluta tot i el retrocés que indicaven les enquestes. El propi premier ha reconegut que “a casa vam fer caixes i maletes, ho teníem tot apunt per fer via i ara ens hem de quedar cinc anys més? Hem d’acabar amb la muntanya russa emocional a la que ens sotmeten els estadistes, aquesta gent són uns sàdics”, conclou.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies