benegre.cat
Esports

Presó incodicional per l’àrbitre de la final de Copa per xiular l’himne durant tot el partit

El seu xiulet podria haver estat cedit per l’ANC minuts abans de l’inici

La Guàrdia Civil ha detingut aquesta matinada el col·legiat madrileny Velasco Carballo per la seva “complicitat manifesta” amb les aficions del FC Barcelona i l’Atlètic de Bilbao en matèria d’agressió als símbols espanyols. L’àrbitre ha passat a disposició del jutge, que ha decretat presó incondicional i sense fiança.

El comitè antioviolència considera que l’àrbitre va “desmeréixer l’himne nacional al llarg de 90 minuts de forma reiterada, aprofitant com a excusa qualsevol falta o infracció del reglament”. Fonts del comitè asseguren que el xiulet de Velasco Carballo “podria haver estat cedit per organitzacions independentistes minuts abans de la gran final de Copa”.

Pel que fa als clubs implicats i als aficionats, antiviolència considera que s’ha d’actuar “amb molta moderació per no treure les coses de mare”. Tan és així que només se’ls detindrà i se’ls hi extirparan els pulmons “perquè no puguin xiular mai més”. El govern espanyol ha donat el seu vist-i-plau a la mesura, celebrant que “se silenciïn els atacs a Espanya d’una forma civilitzada”.

Més enllà de les reaccions a la final de Copa, el govern espanyol i les autoritats federatives busquen solucions per evitar que l’episodi es repeteixi en el futur. Una de les propostes que més força cobra les darreres hores és oficialitzar una versió xiulada de l’himne: “Si l’himne oficial és xiulat, quan bascos i catalufos pitin serà com si el cantessin. Espanya 1, xiula-himnes 0”, conclouen.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies