benegre.cat
Notícies

La cuina vegetariana adquireix finalment la categoria de guarnició

L’OMS avisa que no es tolerarà que s’anomeni “hamburguesa” a unes flors xafades

Jornada històrica a les taules vegetarianes del país. Després d’anys de consideració, l’Organització Mundial de la Salut ha resolt finalment que el menjar fruit de la cuina vegetariana sigui considerat guarnició. En un comunicat publicat als mitjans, l’OMS valora que “si bé no tenen ni la consistència ni el gust necessaris per ser un plat principal, reconeixem que els menjars vegetarians poden fer un bon acompanyament a menjar de veritat”.

La notícia ha estat celebrada amb joia en restaurants i comerços vegetarians, que han aconseguit la distinció després d’anys d’esforços innovant. “Honestament, ja no sabíem què més ficar a l’hamburguesa perquè tingués una mica de gust”, explica una botiguera de Gràcia ensenyant el gènere, “aquesta porta shitake, soja, brot de llentia, gra de mostassa, hummus, quinoa, bulgur, terra, aire, foc i aigua”, conclou invocant sense voler el Capità Planeta.

Pel que fa a la nomenclatura de les guarnicions, però, que en cap cas podran ser considerats plats, l’OMS avisa que no tolerarà “que se li digui hamburguesa a unes flors xafades. Suggerim alternatives com florguesa o alguna cosa més subtil com collonada”. De fet, l’OMS fins i tot planteja sancions pels comerços que anomenen xoriçets a un remenat de verdures embotides amb pebre vermell: “Una cosa és jugar amb el naming i l’altra molt diferent és enganyar el personal”.

Amb tot, la notícia ha estat rebuda amb eufòria en la comunitat vegetariana, que ja avisa que la propera frontera en superar-se serà la del menjar vegà: “Volem acabar amb la tirania contra les plantes”, defensa un activista tot menjant un entrepà de terra.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies