benegre.cat
Notícies

Pànic entre els alumnes que fan la Selectivitat per si han d'analitzar sintàcticament la pregunta d'Unió

"Els 6 punts de la pregunta es poden considerar complement prepucional, perquè Unió sempre va amb el frenillo", apunta un alumne saberut

Els propers 9, 10 i 11 de juny els jovencells estudiants de batxillerat s’enfronten a les temudes PAU. “Són unes proves que canviaran la seva vida tal i com l’han conegut fins ara”, explicava Màrius Picual, professor corrector d’examens de llengua catalana, “en realitat no, però és per fotre’ls una mica de cague”. La Selectivitat, tradicionalment, és el clímax de nerviosisme de l’adolescència, però aquest any podríem parlar de pànic perquè s’ha extès el rumor que la pregunta d’Unió sobre la independència apareixerà a la prova d’anàlisi sintàctic. “Surt segur!!”, deia en Pau de l’Institut Renoir Floridablanca “perquè als que fan els examens els posa superhot ficar coses d’actualitat. I això seria megadifícil, perquè és una pregunta amb 6 punts! O sigui, els sis punts què són, atributs? Perquè cal tenir uns atributs supergordus per posar-los no? O també poden ser complents circumstanscials, perquè en funció de les circumstàncies Unió farà una cosa o una altra… Ai no ho sé, potser són complement prepucional, perquè Unió sempre fa amb el frenillo”.

El terror entre l’alumnat ha disparat el consum d’ansiolítics i ha provocat que s’alimentin, essencialment, de truites de valerianes. Molts pares i mares comencen a estar preocupats: “si us plau, demanem a l’administració que confirmin que la pregunta d’Unió no sortirà a l’examen, perquè els nostres fills no poden més. Estan al llindar del desequilibri. Hi ha alumnes que s’han despertat a mitjanit cridant el nom de Duran i Lleida”, asseguren des de l’AMPA de Nou Barris.

Fins i tot Màrius Serra s’ha posicionat al costat dels alumnes assegurant que “la pregunta és un travallengües claríssim. I un travavoluntats polítiques, això encara és més clar. Demanar als alumnes que analitzin una pregunta amb tants paranys, dobles sentits i nivells de lectura… és un repte majúscul. Porto 20 hores treballant-hi i encar no ho tinc clar. I això que sóc el putu Màrius Serra!”. En acabar la seva declaració, Màrius Serra ha volgut puntualitzar que ‘putu’ està acceptat en el llenguatge col·loquial i que en pren el seu sentit emfàtic, no el literal.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies