benegre.cat
Notícies

Sorpresa majúscula entre la comunitat científica perquè és estiu i fa calor

“El món està tan boig que fins i tot podria arribar a fer fred a l’hivern”, avisen els experts

Estupefacció màxima la que es viu als principals centres de recerca científica d’arreu del món per la inesperada onada de calor que assota aquests dies la Península Ibèrica i gran part d’Europa. Els experts i metereòlegs no saben avenir-se que ens trobem en ple estiu i hagin pujat les temperatures, un fenòmen del que asseguren no tenir precedents.

“És realment increïble com de boig està el món: és estiu i fa calor, mai en tota la meva trajectòria científica havia vist res semblant”, assegura un expert en climatologia de la Universitat de Barcelona. Els entesos apunten que “no és normal, sobretot que pugin tant les temperatures. Que costi respirar de la calor que fa a finals de juliol és gairebé sobrenatural”.

En aquest sentit, els científics creuen “totalment comprensible” que la pujada de les temperatures sigui el tema de conversa habitual en tots els ascensors del país: “És normal que la gent comenti aquest fenòmen tan extraordinari. No oblidem que és vint-i-pico de juliol i han pujat les temperatures, és corprenent”, insisteixen.

Pel que fa al futur els científics es mostren prudents i prefereixen no fer prediccions agosarades: “Amb la bogeria aquesta de les estacions, fins i tot podria arribar a fer fred a l’hivern, no hi ha per on agafar-ho”, conclouen.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies