benegre.cat
Notícies

L’obra d’art més visitada a Espanya durant el 2015 és la derrapada d’un lavabo de gasolinera

La creació s’exposarà ara al Museo del Prado “perquè, total, allà ja estan acostumats a tenir-hi obres de merda”

Diuen els majordoms d’anuncis televisius que el cotó no enganya. I, pel que sembla, els vàters de benzinera tampoc. Un informe de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando, la institució degana de l’art espanyol, confirma que l’obra artística més visitada a Espanya durant aquest any 2015 està sent la derrapada que algú ha deixat en un lavabo de gasolinera. De moment, l’autoria encara no està assignada a cap artista en concret, però tant eminències en belles arts com un metge especialitzat en problemes estomacals coincideixen que l’autor d’aquesta obra “domina a la perfecció la tècnica cromàtica de la Font Diarreica”.

Segons els experts, es tracta d’una obra pictòrica “plena de matisos pel que fa la forma i el color”. A més, “traspassa els sentits d’allò purament físic perquè, a part de contemplar-la, també es pot ensumar”. De fet, pel que expliquen alguns testimonis que van presenciar la creació de la figura, “el propi procés de gestació també es va poder escoltar. Eren gemecs de patiment. Capta perfectament el patiment creatiu de l’artista. Una mena d’angoixa estomacal al servei de l’art més abstracte i primitiu”.

L’obra d’art està exposada des del passat mes de març al lavabo públic d’una estació de servei de la població aragonesa d’Alfajarín. “Per què ha estat tant de temps a la vista de tothom? És deixadesa dels propietaris? O una alabança amb consciència a l’art gratuït? Segurament, tots plegats ens emportarem aquest dubte a la tomba. Perquè d’una cosa ja en podeu estar segurs: contemplar aquest calvari visual és el pas previ a morir”, ha dit un camioner que contempla l’escultura orgànica dos cops per setmana.

El propietari de la gasolinera d’Alfajarín ha avançat que, a partir d’ara, l’obra contemporània més vista d’Espanya s’exposarà al Museo del Prado “perquè, total, allà ja estan acostumats a tenir-hi obres de merda”. El senyor en qüestió ha explicat que no en té “ni idea” d’art però, alhora, que està convençut que “aquesta meravella artística és un retrat fidedigne de l’Espanya actual”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies