benegre.cat
Notícies

El 80% dels catalans pateixen la Síndrome Pre-Post-Vacacional: estar amargat perquè s'acaben les vacances

Els darrers dies de vacances tenen un regust de derrota i comiat perquè "el català es projecta mentalment en el futur laboral i no disfruta del present vacancívol"

És un clàssic de cada estiu, quan als catalans els queden pocs dies de vacances ja s’emprenyen repetint “quina merda tot… ja s’acaben les vacances”, de manera que són incapaços de gaudir dels dies efectius de vacances dels quals encara disposen. “Al meu marit li passa, estem aquí a l’apartament de Comaruga, però està emmurriat tot el dia repetint ‘i d’aquí quatre dies altre cop a la feina, altre cop els disgustos, altre cop la rutina…’ està amargat. Ara ja no disfruta ni quan es tomba a la colxoneta inflable i va passant onades. Ho fa com moix”.

Alguns metges de CAP, recomanen que els afectats per la Síndrome Pre-Post-Vacacional comencin a planificar les properes vacances “per distreure’s una mica”. Tot i això, avise’n que es pot produir un pensament circular perillós seguint la seqüència lògica: noves vacances? Nececessitaré diners. Com guanyar diners? Treballant. Merda, s’acaben les vacances. “Quan això passi, es recomana llençar un got de gasosa amb glaçons a la cara de l’afectat. Immediatament abandonarà aquests pensaments i es centrarà en venjar-se de vostè”.

Segons sembla, els catalans són dels pocs pobles que es preocupen amb tant temps vista. “El català es projecta mentalment en el futur i sempre hi troba traves però, a més, la seva projecció és tan intensa que l’impedeix gaudir del present”, assegura un psicòleg de pacotilla de Psicòlegs de Pacotilla. En aquest estat anímic, tot s’atrofia. Un bon vermut arran de platja té gust de l’últim vermut, un bon arròs amb marisc no és res més que un desesperat intent per aferrar-se a l’estiu i, els darrers banys a la platja sonen a derrota i comiat. “Una de les senyals d’alarma és, sens dubte, que la persona comenci a mirar més el mail al mòbil. Com esperant que en qualsevol moment arribi un correu de feina. En aquesta cas és aconsellable llençar el mòbil al mar. Des de Psicòlegs de Pacotilla es reclama que alguna startup dissenyi “una app que faci que la nevera s’ompli sola mentre tornem de viatge. Per què volem tanta tecnologia si no és per fer coses tan senzilles que ens fan taaaaanta mandra?”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies