benegre.cat
Notícies

López Tena proposa que el vot del Baix Llobregat sigui considerat "vot exterior i s'exclogui, per compensar"

El polític avisa que el Baix Llobregat "podria independitzar-se d'una Catalunya independent i convertir-se en protectorat espanyol"

Alfons López Tena, notari i líder de Solidaritat Catalana per la Independència ha proposat avui “que el vot del Baix Llobregat sigui considerat vot exterior i, com la resta del vot exterior, s’exclogui del recompte de les eleccions del 27S”. La idea l’ha llençat aquest matí en una entrevista on ha assegurat que “si l’accepten, jo mateix com a notari m’ofereixo a fer el recompte de nou”.

Segons la idea de López Tena “el govern espanyol va impedir el vot exterior perquè donava més vots a la independència, això és evident. Per tant, per compensar, hauríem de treure el mateix número de vots d’un lloc on hi hagi menys vot indepedentista. Veient que al Baix Llobregat ho peta bastant fort Ciutadans, potser els hem de treure d’aquí, no? Eh, però de tots els partits. Vaja, que si falten 200.000 vots de l’exterior, treiem 200.000 vots del Baix Llobregat, repartits entre tots els partits, i ja tindrem un resultat més real, no?”. El líder de SI, assegura que durà la seva proposta, “si cal al Parlament Europeu i al Tribunal de Justicia de la Haia. No sé, el que calgui per fer merder i sortir a les notícies”.

La proposta ha aixecat les crítiques de col·lectius independentistes com Súmate, que acusen López Tena d’etnicista “igual que Pablo Iglesias o qualsevol altre”. Però López Tena ha respost assegurant que “no és etnicista… és treure vot no independista per compensar que han tret vot independentista. Igualment, també s’ha de reconèixer que els de Súmate encara tenen molta feina a fer. O al final el Baix Llobregat s’independitzarà de la Catalunya independent i es convertirà en un protectorat espanyol. En qualsevol cas, la idea de comptar-los com a vot exterior ja ve a ser una mica així, no? Vull dir, que es consideren espanyols”.

BANNER-POST

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies