benegre.cat
Notícies

Els errors sistemàtics obliguen RENFE a canviar el seu nom de tota la vida pel de TenFe

Els directius de la companyia s’han adreçat a la ciutadania per dir que, “si algú vol viatjar amb AVE i arribar volant, que es posi sobre les esquenes d’un colom”

Canvi de nomenclatura històric en el sector ferroviari espanyol. Els errors sistemàtics ocasionats per RENFE han obligat la companyia a substituir el seu nom de tota la vida pel de TenFe. “Sí, la modificació només afecta la primera lletra, però és un canvi ple de simbolisme i amb molta càrrega emocional”, han assegurat els seus directius.

L’empresa, que depèn del ministeri de Foment espanyol, ha explicat que alguns ciutadans potser interpretaran el canvi de nom com un simple matís. “Pobrissons… Si no són capaços d’entendre que darrere d’això hi ha tota una filosofia empresarial, ja s’ho trobaran. O més ben dit: ja s’ho seguiran trobant”, han afegit entre rialles.

De cara a les persones que no comprenguin el motiu real d’aquesta variació, els encarregats de la nova TenFe han sigut taxatius. “Ja som tots prou grandets per entendre les coses per nosaltres mateixos, no? No sé… No creiem que ens pertoqui a nosaltres haver d’anar darrere la gent explicant què ha motivat el canvi de nom. Si mai no donem cap explicació als nostres usuaris quan els nostres trens fallen (i fallen molt sovint), per què hauríem de fer-ho ara per un simple canvi de nom? Ens hem tornat bojos o què merdes passa?”, s’ha preguntat els directius mentre untaven una T-10 de 3 zones en un bol de caviar.

En aquesta línia, els responsable de la nova TenFe s’han adreçat a la ciutadania per dir que, “si algú vol viatjar amb AVE, que es posin a les esquenes d’un colom. Això sí que serà anar amb AVE de veritat. I segur que arribaran volant”, han comentat des de la classe preferent d’un avió que els portava de Barcelona a Madrid, “que les companyies aèries sí que no fallen mai”.

L’evolució de RENFE a TenFe també podria tenir altres conseqüències lingüístiques a curt termini. Diversos membres de la Real Academia Española de la Lengua han sol·licitat que, en territori espanyol, l’expressió “estar com un tren” ja no signifiqui “ser atractiu” sinó, més aviat, “ja no servir per a res”. Els estudiosos de la RAE també han apuntat que, “quan els directius de RENFE argumenten que els seus problemes són per culpa dels lladres que roben coure, és molt probable que es refereixin a ells mateixos i als polítics inoperants que la gestionen”.

[ot-video type=”youtube” url=”https://www.youtube.com/watch?v=qN-yGlcThDc”]

BANNER-POST

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies