benegre.cat
Notícies

El Constitucional també sancionarà el TSJC per reclamar la independència del poder judicial

“Comences mostrant-te molest per manifestacions al carrer i acabes quexant-te perquè el govern et diu a qui imputar”

Mala maror a la justícia espanyola. El Tribunal Constitucional (TC) ha decidit sancionar de forma immediata els magistrats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), després que aquests denunciessin ahir la pressió de la societat catalana en favor dels encausats pel 9N i exigissin respecte per “la independència del poder judicial”.

A través d’un comunicat, el Constitucional ha condemnat les paraules del TSJC perquè “independència i respecte en una mateixa frase clama sanció per totes bandes, tant s’hi val quin sigui el context. Encara resultarà que els jutges hem de tenir en compte tots els factors, profunditzar en cada cas i intentar ser justos… on anirem a parar?”.

En aquesta línia, diverses veus del TC han insistit que “és molt perillós que els jutges parlin de llibertat per fer la seva feina. Comences mostrant-te molest per les manifestacions al carrer i acabes queixant-te perquè el govern et diu a qui imputar. Aquests anhels s’han de tallar de socarrel”, manifesten.

Per la seva banda, el TSJC ha anunciat que acatarà la sanció perquè “ve de Madrid i ho diuen els amos” i s’ha mostrat disposat a deixar el tema de banda: “És certament perillós, en qualsevol moment algú recordarà que la independència del poder judicial hauria de ser una grantia pels ciutadans i no pas un privilegi pels jutges”.

[ot-video type=”youtube” url=”https://www.youtube.com/watch?v=qN-yGlcThDc”]

BANNER-POST

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies