benegre.cat
Notícies

L'Estat reconeix que no pot suspendre l'autonomia de Catalunya perquè no troba 20.000 funcionaris espanyols amb ganes de treballar

Rajoy assegura que suspendre l'autonomia catalana baixaria l'atur, "i mantindríem la gallina dels ous d'or! Win win shitueishon!"

El Govern central estudia les possibilitats que li queden després de la declaració rupturista del Parlament de Catalunya. La primera que li ve a tothom al cap és suspendre l’autonomia de Catalunya, però l’Estat s’està adonant que això no seria tan fàcil. “Caldria substituir les autoritats i el funcionariat públics autòctons per altres d’espanyols, de confiança”, explicava Soraya Sáenz de Santamría en un esmorzar al Palace. I aquí és on sorgeixen els problemes: la Generalitat té més de 100.000 treballadors, l’Estat només té diners per contractar immediatament un màxim de 20.000 treballadors i, a més, després d’un primer sondeig, ha estat incapaç de trobar 20.000 funcionaris espanyols amb ganes de treballar.

“Buf, mantenir Catalunya sencera en marxa… és molta feina. I cadascun hauríem de fer la feina de 5 catalans?! Esteu bojos o què? Normalment és al revés, això!”, s’exclama la Laura, funcionària de l’Agència Tributària. La desesperació ha pres la Moncloa, des d’on Rajoy intenta vendre la suspensió de l’autonomia catalana com una decisió estratègica de l’Estat: “si contractem 20.000 funcionaris nous, automàticament, baixa l’atur! Tatxan! Milagro económico! A més, aconseguim retenir la gallina dels ous d’0r. Win win shitueishon!”.

La idea inicial del Govern és enviar 20.000 funcionaris experts de l’administració central de l’Estat i contractar-ne 20.000 de nous per substituir-los a Madrid. “Hem fet prospeccions a Extremadura i Andalusia, que hi ha molt atur, però ens han dit que estem a finals d’octubre… que ara ve Tots Sants, després abans que te n’adonis el pont de la Puríssima Concepció, i abans que et despistis ets a Nadal i Reis. I després venen les rebaixes. La majoria ens han emplaçat a parlar-ne cap al febrer, que posar-se a treballar ara així de cop els va malament”, explicava Sáenz de Santamaría. Així doncs, ara mateix el Govern espanyol pensa en una nova estratègia: agafar la Generalitat sencera amb uns helicòpters i instal·lar-la al mig del Parque del Retiro de Madrid, on les autoritats catalanes facin el que els manin les autoritats espanyoles a punta de pistola. Que és més pràctic que desplaçar tanta gent a Catalunya.

[ot-video type=”youtube” url=”https://youtu.be/MOkC7qIYAGY”]

banerHORbenegre

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies