benegre.cat
Notícies

La CUP rebutja decidir sobre Mas a cara o creu perquè la moneda és un símbol capitalista

“Amb el que ens ha costat mantenir la coherència des del 27S, no farem el préssec ara”

Nou revés al procés. La direcció política de l’esquerra popular ha descartat avui recórrer a l’ancestral tècnica de llançar una moneda a l’aire per prendre la decisió política més important de la Catalunya moderna. Després del surrealista empat que va deixar l’Assemblea de Sabadell, el cara o creu s’havia situat com la següent opció més probable, si bé els cupaires admeten que utilitzar una moneda planteja tot tipus de problemes.

“La moneda és el símbol del capital i la burgesia. Amb el que ens ha costat mantenir la coherència des del 27S, no farem el préssec de perdre tots els honors al darrer moment”, ha assegurat Anna Gabriel, conscient que “ja hi hauria problemes” per decidir si el SÍ a Mas és la cara o la creu de la moneda. Per la seva banda, Antonio Baños ha matisat que “no són problemes sinó reptes”, com si així fos molt més suportable la situació.

Descartada la moneda a l’aire, atès que “segurament cauria de canto“, la CUP busca noves vies per decidir sobre Mas, com ara el pedra-paper-tisora o el parell i senars. L’alternativa de jugar-s’ho als penals ha cobrat força les darreres hores, si bé veus de l’executiva tenen dubtes perquè “la Gabriel sempre xuta de punta i es pica massa”.

Davant aquesta circumstància, probablement la decisió final dependrà de la direcció cupaire i dels diputats, com en qualsevol altre formació política. “Així som a la CUP, un partit disposat a fer perdre 3 mesos a tot un país per acabar deixant en mans d’una executiva el que no sabem resoldre de forma assambleària. Sobretot, si hi ha eleccions no us oblideu de votar-nos”, resumeix un militant.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies