benegre.cat
Notícies

Podemos renuncia al referèndum a canvi que el PSOE reconegui els catalans com a persones

“No es tracta de si hem enganyat els catalans o no. El tema és que no hem sigut els primers ni tampoc serem els últims”.

Pas endavant de cara a formar un nou govern d’esquerres a Espanya. Podemos està disposat a renunciar al referèndum per facilitar la investidura de Pedro Sánchez a canvi que el PSOE reconegui els catalans com a persones. “Tampoc diem que els reconegui com a persones bones, eh? Ni tan sols que se’ls tracti bé. Senzillament, que se’ls accepti com a humans. Amb les seves coses catalanes i tot allò raro que fan”.

L’executiva de Podemos entén que l’acceptació dels catalans com a persones seria un “pas de gegant per garantir la plurinacionalitat” de l’Estat espanyol. “Ens comprometem amb el dret a la vida dels ciutadans de Catalunya. Això vol dir que només els atacarem amb violència quan realment s’ho mereixin. O quan ens avorrim molt, que una mica de diversió tampoc fa mal a ningú, eh? A veure si ara ens posarem massa tiquis-miquis tots plegats”.

La renúncia del referèndum d’autodeterminació tampoc s’interpreta com un problema pels quadres dirigents de Podemos. “No es tracta de si hem enganyat els catalans o no. El tema és que no hem sigut els primers ni tampoc serem els últims”. De fet, per als podemistes, el millor que podria fer la gent de Catalunya és deixar de manifestar-se cada cop que algú els hi pren el pèl. “Menys manifestar-se i més resignar-se. No sempre es guanya. Ni tan sols els catalans”, han afegit entre rialles mentre brindaven amb cava tot rellegint la Constitució espanyola de 1978.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies