benegre.cat
Notícies

Un home que desconeix l’ofici de doblador al·lucina perquè Stallone, De Niro i Al Pacino “tenen la mateixa veu”

“Com pot ser que els dibuixos animats sàpiguen parlar i no envelleixin mai?”, es pregunta entre fascinat i amoïnat

És com un fuster de Judea de l’època de Jesucrist: se’n fa creus. Raimon Ciré, natural de l’Anoia i amic dels seus amics “tot i que tampoc no molt”, encara no entén com és que Sylvester Stallone, Robert de Niro i Al Pacino tenen el mateix to de veu en totes les pel·lícules en les quals apareixen. Desconeixedor de l’ofici de doblador, Ciré al·lucina davant del que considera la major casualitat de la història del cinema. “Ja em va estranyar que Rocky Balboa després es digués John Rambo i, en lloc de boxejar, anés a fotre quatre tiros al Vietnam. Però això d’ara és un descobriment d’escàndol. Com si ara sortís a la llum que hi ha un funcionari del registre civil que està motivat amb la seva feina. O que està motivat amb la seva vida. Així, en general”.

La curiositat de Raimon Ciré pel món del setè art ha anat més enllà, fins al punt que ha detectat altres fenòmens sobrenaturals. “Com pot ser que els dibuixos animats sàpiguen parlar? I com és que no envelleixen mai? He vist capítols de Tom & Jerry i estan iguals, els putes. Per no parlar de Bola de Drac. A Son Goku, que tenia el cabell de color negre, se li tornava de color groc quan es posava violent. Entenc que pugui volar i disparar raigs d’energia a través de les seves mans, però això del cromatisme capil·lar ja és abusar de la fantasia. Es pensen que som imbècils o què?”, s’ha preguntat entre fascinat i amoïnat i, certament, amb un posat molt d’imbècil.

En la seva croada per defensar la veritat, Ciré també ha descobert que les pel·lícules pornogràfiques també tenen so. “És que el té mirar-les a primera hora del matí, completament nu i a la porta d’una escola: que intentes passar desapercebut i abaixes el volum de l’àudio per si de cas”, argumenta. En aquesta línia, el bo de Raimon Ciré sap de sobres que no tot el que surt a la tele és veritat, ja que ha analitzat les últimes notícies del Telenotícies i, “si totes fossin realment certes, seria realment decebedor i escabrós”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies