benegre.cat
Notícies

El govern de Colau aprova que només es pugui fer vaga “quan governin els altres”

“No diem que els treballadors del Metro siguin cucs, però no trobeu estrany que també es passin la major part del dia sota terra?”

Les coses, clares. I la xocolata, espessa però amagada per si hi ha control policial. L’executiva de Barcelona En Comú ha decidit que, d’ara en endavant, només es permetrà el dret a vaga “quan governin els altres”. La mesura, que compta amb el vistiplau personal d’Ada Colau, vol evitar que es repeteixin protestes laborals incòmodes, com la que hi haurà aquesta setmana al Metro de la capital catalana coincidint amb la celebració del Mobile World Congress. “Aquesta vaga és diferent i injusta. Res a veure amb totes les que s’han fet anteriorment a Barcelona i que sempre havien tingut el nostre suport. Els vaguistes d’ara ja no són el que eren. Mira que arriba a canviar, la gent”, ha insistit la mateixa Colau mentre demanava als Mossos d’Esquadra que garanteixin “per tots els mitjans” la seguretat dels líders de les multinacionals assistents al congrés.

El govern de Barcelona també ha emès un comunicat en el qual critica la manera amb què s’han produït les negociacions. “Nosaltres no diem que els treballadors del Metro siguin cucs, però no trobeu estrany que també es passin la major part del dia sota terra?”. En aquesta línia, també ha afegit que “nosaltres tampoc diem que els treballadors del Metro siguin males persones, però alguns d’ells porten barba. Com els terroristes d’Estat Islàmic. O encara pitjor: com aquell diputat nou de la CUP. Així que una mica de rigor, si us plau. Només els demanem una mica de rigor”.

Els únics que de moment donen suport a la vaga són els regidors de Convergència. Els sobiranistes han assegurat que “sempre s’han posicionat al costat dels més dèbils, que acostumen a ser els que voten Podemos”, i que “el dret a vaga no pot estar subjugat a un congrés de telefonia que només beneficia els més rics. Bé… no a tots, que nosaltres tampoc hi guanyem tant”.

Precisament, CDC critica durament que “les retallades de Barcelona en Comú convertiran el Metro en un trist Centímetre”. Per això, i com a mesura de protesta, Xavier Trias i el seu equip han anunciat que abandonaran “els luxes innecessaris dels cotxes oficials” per exigir “una línia de Metro exclusiva” que els porti de casa a la feina. “Fer oposició d’esquerres mai no havia sigut tant còmode i reconfortant”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies