benegre.cat
Notícies

L’Acadèmia arriba tard: Leonardo DiCaprio rebutja l’Oscar perquè “el volia abans”

La insistència sobre la discriminació racial a la gala dispara encara més el racisme arreu del món

Han fet tard. Un dels flamants guanyadors de la nit, Leonardo DiCaprio, ha rebutjat contra tot pronòstic l’Oscar de l’Acadèmia al·legant que “arriba molt tard”. En el seu discurs, el protagonista de The Revenant ha recordat que “m’he cansat de donar-vos oportunitats al llarg de la meva carrera i em premieu per una pel·li tan avorrida que ni jo mateix l’he vist sencera. Ja us val, de veritat, ja us val”. Amb aquestes paraules, el qui va fer de Jack de Titanic ha demanat a l’Acadèmia que donguin l’Oscar a algú inesperat, “com per exemple un negre”, i ha comparat la situació amb la del marit infidel que regala flors a la dona “a toro passat i per fer-se perdonar”.

Sens dubte ha estat una de les sorpreses d’una nit que ha acabat coronant a Spotlight com a Millor Pel·lícula. El film relata la investigació periodística que va destapar abusos sistemàtics a menors per part de capellans catòlics a l’àrea de Boston. “Capellans assatjant nens, qui ho havia de dir”, han explicat fonts de l’Acadèmia, visiblement sorpresos, pensant-se que era una trama de ciència ficció.

Tot plegat en una gala marcada per la polèmica racial, fins al punt que ha estat un monotema al llarg de més de 4 hores. “L’únic actor negre al In Memorian es deia White de cognom, fins aquí arriba la discriminació” ha denunciat el presentador de la cerimònia, Chris Rock. La insistència de Rock i les clucades d’ull a la polèmica per part de molts dels assistents ha acabat produïnt l’efecte contrari i tots els indicadors mostren que el racisme s’està disparan arreu del món.

Per pal·liar la situació, els membres responsables de l’Acadèmia han assegurat que l’any vinent  donaran tots els premis a actors negres. “El que sigui perquè deixin d’insistir, però això és insuportable. El missatge ja havia quedat clar al minut dos de cerimònia”, han reconegut.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies