benegre.cat
Notícies

Otegi es fon en una abraçada amb qui li ha cuidat les plantes durant més de 6 anys

El Govern espanyol lamenta que "no se'ns va acudir fumigar casa seva... ara es pensarà que l'independentisme, com les seves plantes, pot rebrotar"

Hi havia expectació pels primer gestos d’Otegi en sortir de la presó de Logroño.  Un centenar de persones l’esperaven per donar-li suport després de 6 anys i mig a la presó. El líder abertzale ha sortit somrient, a poc a poc, i en arribar a la multitud s’ha fos en una abraçada amb Joseba Merino, un veí d’Elgoibar que li ha cuidat les plantes durant el temps que ha Otegi ha estat a la presó.

“Els herois no som només aquells que aconeguim que una banda terrorista deixi les armes”, deia Otegi, “també ho són gent com el Joseba, que amb els seus gestos quotidians i altruïstes fan del món un lloc més habitable”. Merino ha fet aquesta tasca silenciosa de manera absolutament gratuïta i per convicció. “Primer perquè sóc abertzale”, deia Merino, “però també perquè tots els éssers vius mereixem afecte i atenció, i les plantes no es podien convertir en un dany col·lateral d’aquesta injustícia”.

Otegi, durant aquest temps a la presó, ha estat puntualment informat de l’evolució de le seves plantes. “Sé que el gerani va passar una època complicada, però en canvi el gessamí ha crescut molt. No es pot tenir tot”, declarava Otegi. Ara, el líder basc ha confirmat que l’únic que vol és tenir una vida tranquila: “ara només pretenc poder cuidar jo mateix de les meves plantes, gaudir de la meva familia i amics… i convertir-me en Lehendakari per dur el País Basc a la independència només per veure la cara que els queda als que em van empresssonar”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies