benegre.cat
Notícies

Starbucks i McDondald’s aprofiten la visita d’Obama a Cuba per obrir locals al Malecón

La Habana s’ha llevat amb cafès a 8 dòlars mentres Obama pregunta a la premsa si saben on ha anat la seva dona

No han trigat ni 24h. La visita oficial de Barack Obama a Cuba després de mig segle de tenses relacions s’ha saldat ja amb l’obertura d’una desena de locals de Starbucks i McDonald’s al mític passeig de La Habana. La capital cubana ha vist així com el sèquit del president nord-americà ha aprofitat per posar la primera pedra del capitalisme desenfrenat que devorarà l’últim paradís del Carib en qüestió de mesos.

“De cop i volta el cafè val 8 dòlars, que és el meu salari de tres anys”, ha explicat un neurocirurgià cubà als mitjans desplaçats, sorprès que hi hagi fins a tres locals de Starbucks en només 100 metres de Malecón. Les hamburgueses de McDondald’s també han causat estralls entre la població local, que ha esdevingut addicte al sucre des de la primera mossegada.

I és que mentres les relacions oficials entre Estats Units i Cuba entre en fase de desglaç, el món empresarial reconeix que “l’únic glaç que coneixem és el que posem al cubalibre o aquell amb el que fem el Frapuccino, que pel preu que té, ve directament d’icebergs del Pol Nord”. “Si algun gamarús pensava que això va de normalitzar la diplomàcia i no d’obrir nous mercats, no sabeu en quin món viviu”, han expressat fonts de la Casa Blanca.

A tot això, Obama espera reunir-se en les properes hores amb Fidel Castro, que ha posposat la trobada per canviar-se el seu tradicional xandall Adidas per un de Nike que el faci quedar millor. Per la seva banda, el president nord-americà s’ha mostrat sorprès per l’hospitalitat del poble cubà: “M’estan oferint puros a cada cantonada, la veritat és que no sé ben bé de què va tot plegat”, ha admès Obama, aprofitant per preguntar als periodistes si havíen vist la seva dona: “Ha estat posar el peu a l’illa i ha anat a fer uns encàrrecs, però no ha donat més senyals de vida”.

En les darreres hores, ha trascendit la notícia que també Hillary Clinton podria desplaçar-se a Cuba properament, en el seu cas per buscar un becari que l’acompanyi en la seva aventura cap a la Casa Blanca. La comitiva de Clinton ampliaria així un procés de selecció que de moment l’ha dut a Congo, Camerun i, ara, el Carib. “La qüestió és trobar una bona empenta per la meva candidatura, no sé si m’explico”, ha rebelat la possible successora d’Obama. “Una cosa us puc assegurar, si sóc presidenta, les relacions amb Cuba seran d’allò més fluïdes”, ha conclòs.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies