benegre.cat
Notícies

Sánchez oferirà a Iglesias que a Catalunya es pugui fer un referèndum sobre si s'ha de fer un referèndum

Els referèndums serien no vinculants. El 80% de la població catalana rebufa d'avorriment amb la política espanyola

La propera reunió de Pablo Iglesias i Pedro Sánchez està agafant el to de les últimes setmanes de les rebaixes d’estiu. En aquest sentit, s’ha sabut que Pedro Sánchez té un as a la màniga per desbloquejar la negociació: oferir un referèndum no vinculant sobre si el catalans han de poder fer un referèndum no vinculant.

“La veritat és que és una proposta audaç”, responia Xavier Domènech de Podem, “perquè ens permet posposar el problema essencial un temps més, el necessari per investir nou president. La nova política era això, no?”.

Encara no queda clar, però, si el referèndum sobre el referèndum s’hauria de fer a Catalunya o a tota Espanya. En aquest sentit, Podem proposarà que “els espanyols facin un referèndum sobre si han de poder participar en un referèndum que decideixi la idoneïtat d’un referèndum a Catalunya. Crec que està clar”, deia Domènech.

Tot i això, les bases d’En Comú Podem estan dividides davant la proposta socialista i a la forrmació estan preocupats perquè una enquesta de Gesop assegura que el 80% dels catalans rebufen amb la informació política espanyola. “La gent arriba molt desgastada”, deia l’autor de l’estudi “perquè molts ja han desconnectat mentalment d’Espanya i perquè també vénen d’un procés d’investidura farragós a Catalunya. Això fa que la investidura espanyola els faci una maaaaaandra infinita”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies