benegre.cat
Notícies

Proposen penes de presó per a les persones que fan servir l'expressió "un segundet"

Les penes seran de 2 anys i 1 dia per assegurar l'ingrés a la presó, perquè "estan assassinant la llengua segundet a segundet"

El Departament de Justícia i el d’Ensenyament han unit forces per acabar una metàstasi lingüística que martelleja les oïdes de molts catalans: l’expressió “un segundet”.

“Aquest matí he anat a demanar un cafè”, explicava encara traumatitzat en Pau “i el cambrer m’ha dit ‘un segundet que ara li atenc’, així tal com raja. Se m’ha tallat l’estómac i he començat a vomitar allà mateix”.

La pràctica està tan extesa, que el Conseller de Justícia Germà Gordó ha coincidit amb la Consellera d’Ensenyament Meritxell Ruiz que la única manera de frenar-la és amb mesures punitives serioses. “No imposarem multes”, assegurava Gordó “sinó penes de presó de 2 anys i 1 dia per garantir l’ingrés dels infractors al penitenciari. Estan assassinant la llengua segundet a segundet”.

S’espera que, d’aquí a l’estiu, es detinguin més de 10.000 persones a gràcies a la bústia de veu que la Generalitat ha activat. “El telèfon és el 018, si algú et diu un segundet, truca, comunica qui és l’infractor i on s’ha produït el delicte. Enviarem una patrulla dels Mossos immediatament i anirà directe a un judici ràpid”, ha explicat Gordó.

Es calcula que cada any, més de 50.000 catalans pateixen les conseqüències de l’exposició a l’expressió “un segundet”: irritabilitat, mal humor, vòmits, ganes d’escanyar o, per contra, apatia i pèrdua de fe en l’ésser humà. “És una xacra”, deia Meritxell Ruiz “i hem de combatre-la amb convicció, on ens passarà com amb Macaco, que després es quedarà per sempre”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies