benegre.cat
Notícies

L’IEC proposa que l’única llengua oficial de la Catalunya independent sigui la de Maria Lapiedra

L’entitat creu que la comunitat internacional valorarà els seus coneixements de “francès i grec”

Nova aportació en el debat sociolingüístic sobre quina ha de ser la reglamentació idiomàtica de la Catalunya independent. L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha proposat ara que l’única llengua oficial del futur Estat català sigui la de Maria Lapiedra. “Creiem que és una figura de consens. Els catalanistes hi estarien a favor perquè és una pubilla. O una putilla, vaja. No vindrà d’una lletra. Els espanyolistes també ho veurien bé perquè ja estan acostumats a dir porqueries per la boca. I la comunitat internacional valorarà els seus coneixements de francès i grec”.

L’IEC també reconeix l’aportació del castellà en la Catalunya actual i, concretament, la implicació de molts castellans a l’hora d’aconseguir una majoria independentista. Per reconèixer aquesta tasca, permetrà l’ús del castellà “en reunions de comunitats de veïns de l’extraradi de Barcelona i a l’hora de cometre atracaments, que vindria a ser més o menys el mateix”. A més, contempla que el castellà sigui l’idioma vehicular a les presons igual que el català ho és a les escoles. “A veure: el que ha passat tota la vida, però posat per escrit”.

Les propostes de l’IEC també inclouen eliminar “aquella cosa rara que es parla a les comarques de Lleida” i admetre que les Homilies d’Organyà són obra de Chiquito de la Calzada. “Millor acceptar això que no pas que els medievals catalans escrivien com el cul”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies