benegre.cat
Notícies

Desolació entre els escriptors catalans per haver de buscar una feina de debò després de Sant Jordi

“Què he de fer jo ara? Aixecar-me a les set del matí cada dia? Si home. I que serà el següent, treballar els divendres?”

S’ha acabat l’hora del pati. Milers d’escriptors catalans que han viscut del cuentu les darreres setmanes han d’afrontar a partir d’avui el que significa treballar de veritat. Després que les seves obres mediocres hagin empastifat les llibreries del país per Sant Jordi, els autors encaren el repte d’esforçar-se per menjar calent, una condició que causa gran resistència en el gremi.

“Per treballar has de tenir alguna habilitat i, honestament, no sé si això és possible” declara amargat un dels autors més venuts aquest Sant Jordi. “Què he de fer jo ara? Entrevistes? Treball periodístic? Aixecar-me a les set del matí cada dia? Només pensar de treballar els divendres ja se’m posa la pell de gallina” es pregunta amb la mirada perduda, conscient que una de les seves opcions principals passa per esdevenir professor de secundària perquè “tampoc cal cap aptitud específica”.

La majoria d’escriptors, que a Catalunya es conten per desenes de milers, assumeixen que “hem viscut molt bé aquests mesos, fuetejant al negre i anant a signar aquí i allà. Jo fins i tot he signat algun pit”. Una de els altres professions que es plantegen pel futur immediat és fundar una start-up i ser emprenedor: “És el que més s’adapta al nostre modus vivendi, omplir-nos la boca tot el dia amb el que fem perquè, al final, ningú es miri el producte”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies