benegre.cat
Notícies

El Museu de la Ciència pensa en els taurins de l’Ebre per ampliar la seva col·lecció de neandertals

Alguns ebrencs es plantegen deixar els correbous si és a canvi de recuperar tradicions “com aquella de cremar dones per veure si són bruixes”

De passar els diumenges estomacant animalistes en una plaça de braus a formar part d’una exposició que explica la suposada evolució de la humanitat. Aquest podria ser el futur d’uns quants taurins de les Terres de l’Ebre després que el Museu de la Ciència de Catalunya s’hagi fixat en ells per ampliar la seva col·lecció de neandertals. “Ens interessa la seva manera d’actuar. De relacionar-se amb el seu entorn. De pensar. Bé… això últim no està confirmat però, en cas que fessin servir les neurones per a algunes cosa de profit, també ens interessaria”.

Els responsables del centre museístic consideren que la inclusió dels taurins de l’Ebre en un espai divulgatiu sobre la prehistòria també serviria, més enllà dels aspectes pedagògics, per tenir-los tots retinguts en un mateix punt. “Es pot dir que mataríem dos pàjarus d’un mateix tiru. En sentit figurat, eh? Que ara no se’ns ofenguin els animalistes, que n’hi ha més d’un que també Déu n’hi do”.

La proposta del Museu de la Ciència està sent debatuda pels representants de les penyes taurines de l’Ebre, que no l’acaben de descartar del tot. “A les nostres comarques, a part de fer patir toros, només hi pots llegir sirulos i pescar llibres de Valero Sanmartí. O potser no era ben bé així, però què més dóna. Per què us fixeu tant en nosaltres? Estem parlant de les Terres de l’Ebre. Des de quan importem a algú?”, s’ha preguntat mentre també torturava el toro mecànic de la seva feina.

Aliena a tot aquest enrenou, la Plataforma Ebrenca de Taurins (PET) ja s’ha posat en contacte amb l’organització del ral·li Dakar per a acollir la disputa d’una etapa. “La nostra seu és un gran desert. Si més no, a nivell intel·lectual”. A més, ha insistit que només deixarien de fer els correbous si fos a canvi de recuperar una altra tradició. “Perquè el tema de cremar dones per veure si són bruixes com el veieu?”, ha preguntat. “Ei… només per saber”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies