benegre.cat
Notícies

La Generalitat posarà un impost al TC per cada sentència contra Catalunya

S'espera recaptar el doble del que l'Estat deu per la clàusula addicional tercera de l'Estatut

El govern sembla que ha trobat un punt d’acord entre tots els partits en l’assumpte dels impostos. Ni s’abaixarà l’IRPF de les rendes baixes, ni s’apujarà el de les rendes altes: el nou gravàmen només afectarà al TC.

“Hem decidit imposar un tribut al Tribunal Constitucional, perquè no pot ser que torpedinar les lleis catalanes li surti gratis. A partir d’ara, cada sentència contra Catalunya anirà acompanyada d’un impost d’1 milió d’euros”, explicava el vicepresident econòmic Oriol Juqueras. Quan li han demanat si patia perquè suspenguessin la llei que aprova l’impost sobre el TC, Junqueras ha afirmat que “ja ens deuran el primer milió. I així anirem sumant. Al ritme que van, esperem augmentar la tresoreria del govern en un 5%”.

Des del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria ha aplaudit l’enginy del govern català: “s’ha de reconèixer que són molt llestos i que és ben cert allò de que els catalans dels peixos en fan pans. Estem estudiant si podem donar competències al Tribunal Suprem per dur a terme els nostres atacs teledirigits contra Catalunya. I, si no, tirarem amb el TC com semprre i que ens ho vagin apuntant, perquè no pensem pagar”.

La proposta ha rebut el suport unànim de Junts pel Sí i la CUP. Els cupaires han assegurat que ara esperen que el TC no es passi a la desobediència “la Generalitat no ho ha fet encara i seria molt lleig que ells ho fessin a les primeres de canvi”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies