benegre.cat
Notícies

Un estudi confirma que ja hi ha més gent dedicada al coaching que persones que ho necessitin

Els experts es plantegen que potser són ells els que necessiten una mica de suport vital.

Sorpasso al món de l’ajuda personal. Un estudi de la Universitat de Barcelona ha confirmat avui que ja hi ha més persones dedicades professionalment al coaching que no pas potencials pacients. Segons l’informe, actualment hi ha tres coaches per cada persona que pot arribar a necessitar algun tipus d’ajuda, el que fa plantejar als experts que poster els qui necessiten suport vital són ells mateixos.

“Què és un coach? És com un psicòleg que no ha estudiat res i que creu que et pot ajudar en la vida”, defineix un dels responsables de l’estudi, recordant que “fins ara aquesta funció la feien els camells de barri, la gran diferència és que no tenen certificació”. En aquesta línia, l’estudi critica la proliferació d’escoles de formació en coaching, que en alguns casos regalen una guitarra als que superen el seu curs online. “Qui forma els coaches? Qui és el seu coach? Les preguntes són moltes i les respostes són tan escasses com la seva eficàcia”.

Finalment, l’informe conclou que la principal motivació d’un coach no és ajudar els altres sinó sentir-se millor amb sí mateix. “Quan una persona et diu que sap escoltar i que et pot aconsellar, és que està molt sola. Segurament vol escoltar només per trencar el silenci de la seva pròpia misèria”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies