benegre.cat
Notícies

El Govern apujarà els impostos però només a Tortosa per votar a favor d'un monument franquista

Part dels diners recaptats s'invertiran en educació perquè a Tortosa vegin la paradoxa d'avalar amb un referèndum democràtic un monument antidemocràtic

Acord entre Junts pel Sí i la CUP pels pressupostos. Finalment no s’apujarà els impostos a les rendes altes com demanaven ERC i la CUP, però s’ha trobat una escletxa per cobrir aquesta part d’ingressos: a Tortosa es duplicaran els impostos.

“Últimament, l’Ebre ens dóna molts disgustos”, explicava el vicepresident Oriol Junqueras, “entre els bous i el monument franquista… la veritat ens fan passar un pèl de vergonyeta”. En cercles sobiranistes resulta imcomprensible com pot ser que gent, teòricament independentista, donin suport a un monument que recorda els caiguts del bàndol franquista. “Sé que Tortosa és molt lluny i que hi ha coses que escapen a la nostra comprensió”, assegurava el president Puigdemont “però no es pot recolzar una dictadura de cap de les maneres. Encara que el monument els sembli molt maco”.

Amb la nova mesura, s’espera recaptar de la ciutat de Tortosa un 800 milions d’euros extra que permetran ampliar les polítiques socials i “molt especialment, l’educació. Molta educació. Dictadura, caca. Els ho hem d’explicar bé”, assegurava la portaveu del govern Neus Munté.

A Tortosa s’han pres la decisió de la Generalitat amb indignació. “No pot ser, a Barcelona sempre van a la seva, el país és barcelonocèntric i no té en compte les terres de l’Ebre”, es lamentava l’alcade de Tortosa, Ferran Bel, “mira que és ben fàcil d’entendre. Som indepes i profranquistes. Algú en diria bipolar, però vaja… la qüestió és si ens respecten o no”. Ferran Bel s’ha quedat en blanc diversos segons quan li han preguntat si no era irònic fer un referèndum democràtic per avalar un monument antidemocràtic.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies