benegre.cat
Notícies

Helena Garcia Melero avisa que ja pots trucar al 012 per saber quins pobles mantenen honors a Franco

Els municipis que donin suport al franquisme deixaran de formar part, administrativament, de Catalunya i hauran d'integrar-se en una dictadura (a escollir entre Guinea, Rússia o Aràbia Saudita)

Reus, l’Ametlla de Mar i Santa Bàrbara han retirat ja l’alcaldia d’honor a Francisco Franco, però segueixen sent molts els pobles que encara no ho han fet. “Sigui per nostàlgia, per mandra o perquè aquest senyor ja no vindrà a reclamar res, la veritat és segueix mantenint honors per tot Catalunya”, avisava Guillem Defak, de la Plataforma per la Memòria Històrica i Menys Complaença amb les Dictadures.

Per això, la Generalitat de Catalunya ha reaccionat ràpid i ha fet gravar unes càpsules televisives a Helena Garcia Melero on la presentadora explica que ja es pot trucar al 012 per saber quins pobles encara reten honors al dictador franquista. “Hi ha casos curiosos”, deia Melero, “com el conegut de Tortosa, que li retira el títol a Franco però li manté l’escultura. És normal que la gent es faci un embolic, però al 012 tindran tota la informació que els cal per saber quins pobles no s’han de trepitjar”.

La Generalitat proposa una política de terra cremada amb els municipis que no retirin qualsevol suport a un dictador que, amb el seu cop d’estat i la ulterior Guerra Civil, va maltractar el país i la seva gent amb un acarnissament fora de tota mida. “Si volen recolzar dictadures, que ho facin”, avisava Puigdemont, “però això no ho poden fer des d’una democràcia moderna. No és acceptable. Per això, tenim un acord establert amb Guinea Equatorial, Aràbia Saudita i Rússia perquè aquells municipis que recolzin cap dictadura, deixin de ser territori català i s’incorporin a una dictadura. Si tant els agrada, que ho visquin”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies