benegre.cat
Notícies

Els xinesos del basar admeten que sí t’entenen però prefereixen veure com ho expliques amb gestos

Els millors vídeos gravats per les càmeres del basar s'emeten en prime-time a Xina

Revelació sorpresa des dels negocis més prominents del país. El gremi de venedors xinesos de basars han admès avui que sí t’entenen quan els demanes un producte concret, però que es fan els confosos per forçar-te a explicar-ho guturalment: “És increïblement divertit observar un senyor de quaranta anys explicant amb mímica què és un giratruites, no ens ho volem perdre”, ha explicat avui Xi Tepiyo, portaveu dels venedors.

Segons Tepiyo, un dels moments més divertits és quan fan veure que no tenen el producte i noten en la mirada del comprador la por a haver-ho d’explicar i, alhora, el convenciment que segur que tenen l’objecte desitjat. “Hi ha un moment que li veus als ulls com pensa merda, ara ho hauré d’explicar, però mai desistexen”, reconeix, assegurant que “teniu raó, segur que tenim el producte. Tenim de tot. Fins i tot tenim altres basars xinesos a dins del basar xinès, al dissetè passadís al prestatge de sota”.

Encara sobre aquest tema, Tepiyo ha explicat que la majoria de basars xinesos compten amb càmeres de seguretat per enregistrar el comportament dels compradors explicant els diversos productes a base de gestos i sons. “Els millors vídeos s’envien a Xina i s’emeten en un programa de màxima audiència. Potser no ho sabeu, però a Pequín sou estrelles”. “I tingueu clara una cosa”, afegeix, “quan parlem entre nosaltres és per fer bromes sobre vosaltres o insultar-vos”.

En un altre ordre de circumstàncies, Tepiyo ha deixat anar que la picaresca dels basars es basa en la dels restaurants xinesos. “Quan demanes un chop suey de vedella fent-te el culturetes, el cambrer apunta qualsevol cosa sabent que tampoc notaràs la diferència”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies