benegre.cat
Notícies

Cap estudiant de la selectivitat aconsegueix la nota per accedir a una vida digna

Hauran d'acceptar una vida de pizzes congelades, pisos compartits, maternitats aplaçades i contractes de becari

Avui s’han conegut les notes de tall de la selectivitat i més del 80% dels alumnes catalans podran accedir a la carrera que havien escollit en primera opció. La joia pren els cors d’aquest jovent que ha acceptat la lògica segons la qual, per treure la millor nota cal arribar al 14. “Abans era el 10, ara el 14, això ens converteix en la generació més preparada de la història” assegurava un estudiant que no entén res de res.

Però l’alegria serà passatgera entre els alumnes. Durarà 4 anys, 5 si repeteixen algun curs. Després trobaran el món real i descobriran el que ja anunciava avui un estudi de la OCDE: cap estudiant de la selectivitat ha aconseguit una nota de tall suficient per accedir a una vida digna. “Superats els anys en què l’alumnat s’alimenta de pizzes congelades al microones, normalment la gent aspira a una vida una mica millor. Desgraciadament, no la tindran”, explicava l’autor de l’estudi, Mijail Saruman.

“Per tenir una vida digna, els alumnes haurien d’haver tret una mitjana de 18. Està fora de les taules i és impossible, per tant, aconseguir l’impossible els hagués convertit en éssers especials que els països del Primer Món s’haurien vist obligats a evacuar del país d’origen”, deia Saruman. Així les coses, cap estudiant ha fet prou mèrits per sortir d’un país que no els pot garantir una vida digna per molt que estudiïn.

“És una pena”, deia el president Puigdemont “però és així. Tenim alumnes amb molt talent. I hauran d’ajudar a treure el país del fang en unes condicions pràcticament de misèria. Si haguessin estat ultra brillants, haurien pogut anar a un país de veritat i fer proselitisme de la nostra causa per ajudar-nos a progressar. Ho sento molt, alumnes, però us espera un futur de pisos compartit, maternitats aplaçades i contractes de becari”.

 

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies