benegre.cat
Notícies

Els diaris digitals comencen a amenaçar els usuaris perquè cliquin a les seves notícies

Nova estratègia: Del “no et pots perdre aquest post” passen al “si no cliques et cremem la casa”.

Temps de canvi a la premsa digital. Diversos diaris digitals han començat a posar en pràctica una versió agressiva del clicbait, en el que amenacen directament als lectors amb assatjar-los físicament si no fan clic als seus continguts. Així, la coneguda tàctica del “No et pots perdre aquest post” ha desenvolupat en “Si no fas clic et cremem la casa”, un approach que està disparant les visites i multiplicant els ingressos publicitaris.

El canvi d’estratègia arriba després de diversos intents fallits per captar l’atenció del públic a Internet. “Ens havíem plantejat enviar periodistes a seguir els usuaris pel carrer i insistir-los per a què facin clic”, relata el director d’un conegut diari digital, que havia arribat a fer un vídeo plorant i suplicant que el lector fes més clics. “Al final el que ens interessa és que facin clic, no pas la qualitat dels continguts; som periodistes, però no som burros”, defensa.

Per refermar el canvi de rumb, els diaris aprofitaran les dades personals que tenen sobre els seus lectors potencials. “Si alguna cosa bona tenen les noves tecnologies, és que ens permeten amenaçar assertivament. Si et diem que podem cremar-te la casa, és que sabem on vius”, insisteixen fonts coneixedores del sector.

Amb tot, la majoria de diaris digitals tiraran endavant amb l’estratègia de barrejar contingut periodístic amb publicitari, donant a ambdós posts la mateixa categoria. Així, titulars sobre el darrer atemptat terrorista o desastres naturals apareixeran al costat d’altres com “Perdre 8kg en dos dies” o “Guanya 5cm sense treure-te-la de la bragueta”. “No som nosaltres, és el que el públic vol”, justifica cert grup editorial.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies