benegre.cat
Notícies

Científics desenvolupen per fi el botó ON/OFF per desconnectar temporalment els nens petits

S’instal·larà al clatell dels menors mitjançant una petita operació quirúrgica

Dia històric per a la ciència i les famílies. “Sí, el nano és molt divertit, però tant de bo tingués un botó de OFF per apagar-lo una estoneta” és un desig clàssic que des d’avui pot ser una realitat. Després d’anys de recerca, un equip de científics del MIT ha presentat finalment l’aclamat botó on/off que permet desconnectar temporalment als més petits de la casa, una funció que fa anys que les famílies reclamen amb intensitat creixent.

Segons han explicat els enginyers, el botó s’instal·larà mitjançant una petita operació quirúrgica, que la Generalitat ja s’ha mostrat disposada a finançar amb diner públic “pel bé de tots”. Un cop instal·lat al clatell dels menors, els pares el podran desconnectar els seus fills fins a un màxim de tres hores diàries fora de l’horari nocturn. “Tampoc es tracta d’abusar. Els pares han d’afrontar les conseqüències dels seus actes, però estarem d’acord que pode apagar el nen una estona per poder sopar amb calma o fotre un clauet al sofà de casa és un assoliment històric per a la Humanitat”, expliquen.

L’anunci ha desfermat l’eufòria entre milions de famílies arreu del món i les sol·licituds per adquirir la tecnologia han saturat les instal·lacions del MIT, que ha anunciat que es començarà a comercialitzar el servei a partir de la tardor. Tot i les bones notícies, els enginyers han destacat que el botó només es podrà utilitzar fins que els nens compleixin 10 anys i que no es pot instal·lar en persones adultes: “Moltes dones ens demanaven posar-n’hi un al marit per apagar-lo una estoneta cada dia. Ja us diem que de moment no pot ser… haver triat millor”, insisteixen.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies