benegre.cat
Esports

Crítics amb l’Olimpisme recorden que els atletes se sacrifiquen durant quatre anys perquè els dóna la puta gana

Ningú no els ha demanat que renunciïn a tot per córrer 4 centèssimes més ràpid que un altre pringat

Ho fan perquè volen. Un grup d’intel·lectuals crítics amb l’Olimpisme ha publicat avui un manifest recordant que els atletes ho deixen tot per entrenar i sacrificar-se dia a dia durant quatre anys només perquè els dóna la gana. Ningú els obliga. “Potser a Rússia sí que passa, no us direm què no, però en general això de l’entrenament i la superació física és una excentricitat”, han insistit en la roda de premsa on presentaven el manifest.

El text, titulat Ploreu d’emoció però us ho heu buscat vosaltres, es mostra molt crític amb la tendència de “lloar els atletes i glorificar-los per tantes tardes perdudes al gimnàs, per tants i tants vespres entrenant mentres la gent de la seva edat estava tenint sexe o aprenent com funciona un llibre” i es pregunta: “I tot per què? Per tenir una oportunitat cada quatre anys d’esgarrepar 4 centèssimes de segon a un altre pringat? Estem segurs que val la pena?”.

En aquest sentit, els crítics amb el COI asseguren que “els atletes ploren quan reben la medalla perquè, en aquell moment, se n’adonen que quatre anys de sacrifici serveixen per 3 segons de glòria i que després només se’ls recordarà a la Wikipèdia i a les pàgines del Marca. Ploren per aquella noia que va decidir que preferia anar al cinema que mirar com feien peses o aquell xicot que estava acomplexat per tenir menys músculs”.

Finalment, els autors del manifest se centren en les lesions dels atletes d’elit als Jocs Olímpics. “YouTube va ple de vídeos d’atletes que es trenquen a mitja cursa i arriben coixos a la meta com si fos una gran prova de superació personal. Doncs que no haguessin estat esportistes i haguessin trobat una feina de veritat, carai. En termes de progrés humà, quina utilitat té córrer 100 metres en menys de 10 segons? Prou ja d’aquesta farsa”, conclouen.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies