benegre.cat
Notícies

Els comuns volen una Catalunya independent però perquè després s’associï a Espanya com a regió discriminada

La té teoria té allò que en política es coneix com a “marejar la perdiu” o, en els darrers temps, “fer una investidura espanyola”

Pot ser Catalunya sobirana i, alhora, seguir pertanyent a Espanya? Això és el que ha proposat Gerardo Pisarello, de Barcelona en Comú, en un acte polític de la Festa Major de Gràcia. Tal com ha explicat, els comuns proposaran que Catalunya sigui independent però perquè després s’associï a Espanya com a regió discriminada. “L’important és fer el cercle complet. Sortir per tornar a entrar. Una mica com quedar-nos igual però amb més feina i picabaralles pel mig”.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona ha reconegut que aquesta teoria “té un punt de ying i yang. El tot i el res. Allò que en política es coneix com a marejar la perdiu o, en els darrers temps, fer una investidura espanyola”. A més, ha anticipat que proposar qualsevol alternativa a aquest model serà “una proposta esbojarrada que no té en compte la política real”.

De fet, Barcelona en Comú vol promoure la sobirania compartida entre administracions “per promoure la germanor entre pobles”. Això sí, amb una petita excepció. L’Ajuntament de Barcelona no entraria en cap prova pilot d’aquet tipus perquè “això de dependre d’algú altre es fa molt pesat”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies