benegre.cat
Notícies

Acaba la setmana d'adaptació dels senadors al nou curs del Senat amb més plors dels previstos

La majoria de senadors s'han quedat entre 1 i 3 hores diàries; alguns ja s'han quedat a dinar amb els companys

“Se’t trenca el cor quan els deixes al Senat i estiren els braços cap a tu perquè te’ls enduguis”, deia un elector després de deixar el seu senador a la cambra alta espanyola.

Aquesta ha estat una setmana molt dura tant pels senadors com pels electors. “Els senadors han passat tot l’estiu gaudint de la bona vida i ara no entenen per què se’ls deixa en una sala tancada on no poden jugar ni prendre mojitos”, deia el psicòleg Marcelo Vietto. “Tenen una sensació d’abandonament a la que s’han d’acostumar. Poc a poc, aniran agafant confiança i entenent que aquí estan bé”, deia Pío García-Escudero, president del Senat.

La majoria de senadors han anat fent el procés d’adaptació durant aquesta setmana. S’han quedat entre 1 i 3 hores diàries i després els electors se’ls han endut de nou. Alguns ja s’han quedat a dinar amb els companys del Senat i n’hi ha que, fins i tot, han agafat la confiança suficient com per fer la migdiada. “Cada any és igual”, deia García-Escudero “sempre ploren perquè no saben què venen a fer ni què passarà, però després s’ho passen pipa”. En aquest sentit, com que el Senat no té pes polític real, la cambra ha dissenyat tot d’activitats perquè els senadors s’ho passin molt bé a la feina. “Tenim jacuzzis, barra lliure de xampany francès, espectacle de dansa caribenya acompanyada amb daiquiris, un cinefòrum gastronòmic en el que un cuiner va fent plats que maridin amb la pel·lícula… és millor que estar de vacances!”, deia el president del Senat.

Tot i això, alguns electors desconfien perquè troben que no hi ha prou personal per atendre tants senadors. “Abans el meu senador somreia i era molt juganer, mai l’havia vist plorar tant i estar tan nerviós…”, apuntava un elector massa preocupat.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies