benegre.cat
Notícies

Aquest any, què: PES 2017 o FIFA 17? Què importa de veritat als catalans?

Al PES ja li vibra el comandament i al FIFA tenim a Guardiola i Mourinho en pantalla: la nostra valoració

Dues setmanes després de que Konami llencés el videojoc PES 2017 al mercat, ara arriba el torn d’EA i el seu FIFA 17. A Benegre.cat coneixem en primera persona les lluites fraticides que provoca el debat anu n al sobre quina de les dues opcions és la millor, així que hem decidit solucionar-ho d’una vegada per totes. Ens hem tancat tot un cap de setmana en una sala amb un carregament de Monster, Doritos, ratafia i una garrafa buida per fer les nostres necessitats i poder-vos oferir el nostre anàlisi comparatiu: FIFA 17 vs PES 2017.

PES ha remuntat, però perdia 5 a 0

Aquest és l’any de PES, segons molts experts, que argumenten diverses raons. Per començar, molts d’aquests experts són culés i aquest any PES té acords exclusius amb el FC Barcelona, de manera que tots els jugadors del Barça han passat per un escàner per reproduir-los la cara. Tots menys Mathieu, que es negava a entrar a l’escàner sense la seva cigarreta. A més, el FIFA no pot fer servir el Camp Nou aquest any. Però aquí és on acaben les llicències de PES 2017: amb un dels pressupostos més baixos de la seva història, Konami només ha pogut comprar els drets de quatre clubs. Per la resta s’han hagut d’inventar els noms: RC Spanish Club, MD White, Los Palmos iRevilla FC en són alguns exemples, tots molt afortunats.

FIFA 17, tot i guanyar a nivell de llicències, es queda un any més sense Champions ni UEFA, per bé que segueix oferint futbol femení i hi suma un nou mode de joc: The Journey. En aquest mode, el protagonista Alex Hunter és un jugador novell a qui s’acompanya des de les categories inferiors fins a la fama. Cada decisió i roda de premsa compta: tan pots acabar la carrera tocant els timbals a la Sala Bikini com pots retirar-te a Qatar ventant-te amb feixos de bitllets per combatre la calor.

A nivell de realisme, el motor Frostbite de EA es veu que fa meravelles, però el Fox Engine de PES 2017, fua. Ho flipes. El realisme de les físiques i la IA han millorat molt en tots dos títols (a PES ja et vibra el mando quan li cardes fort al pal!), però com que tampoc hem acabat d’entendre com, ho explicarem facilet. El joc es nota més ràpid i espectacular al PES, però el FIFA 17 és el que té millors cinemàtiques i animacions. A més, aquest any aquest últim, inclou tots els entrenadors de la Premiere League (Mourinho i Guardiola!!).

Això sí, els comentaristes no han canviat. Maldini i Carlos Martínez al PES; Manolo Lama i Paco González al FIFA (tot i les continuades queixes del fill de Mariano Rajoy). Com que tots dos ens foten igual de ràbia, l’apartat es queda en empat. Total, que com que ja us coneixem i no ens volem fotre en merders, l’anàlisi comparatiu es queda en empat tècnic. Qualsevol dels dos us valdrà.

Un article de Toni Noguera

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies