benegre.cat
Notícies

El PP considera “antidemocràtic” anul·lar els judicis del franquisme perquè “eren dins la legalitat vigent”

"De Franco només se n'ha explicat el dolent", afirmava Jorge Fernández Díaz

La impugnació a la proposició de llei del Parlament per anul·lar els judicis del franquisme ja ha començat. “S’ha de respondre amb fermesa que les sentències dels tribunals no es poden recórrer eternament. La llei és llei i cal acceptar-la”, deia la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría que assegurava que “alguns es pensen que estan per damunt de la llei i ens obliguen a treure els tancs i demostrar-los que estan per sota de les nostres armes. Pim pam!”.

Els serveis jurídics del govern espanyol ja s’han posat a treballar per mirar d’impugnar la proposta del Parlament sense quedar massa malament a nivell internacional. “És veritat que aval·lar les sentències del franquisme ens pot deixar en un mal lloc a nivell democràtic”, deia el ministre d’Afers Exteriors José Manuel García Margallo “però hem de decidir quin dret preval. És més important respectar la llei vigent en cada moment o hi ha drets superiors que estan per damunt de la legislació de l’Estat? Compte. Jo crec que Espanya ha d’estar amb el primer supòsit, perquè si estem amb el segon… de seguida en diran que el Dret a l’Autodeterminació dels Pobles també és un dret universal que està per damunt de la legislació vigent. Són molt putes aquests catalans, ens han fotut en un cul de sac”.

Per qui no hi ha cap mena de dubte legal o moral és per a Jorge Fernández Díaz. “De Franco només se n’ha explicat el dolent”, deia el ministre, “l’home es passava el dia treballant al Palacio del Pardo i pràcticament no tenia temps per a la família. Ho va donar tot per Espanya i la seva unitat. Que van rodar uns quants caps? Bueno, és que potser haurien mort de tubercolosi o una altra cosa, perquè tots els republicans eren uns bruts. Vagi vostè a saber”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies