benegre.cat
Notícies

Voluntaris d’ONG’s munten una gimcana al centre de Barcelona perquè els vianants no els puguin esquivar

Diverses entitats veïnals pregunten si “es pot ser solidari sense haver d’emprenyar els demès?”

“Catalunya serà solidària o no serà”. Aquest és l’eslògan que cada dia es repeteixen desenes de joves voluntaris d’ONG’s, que es passen el dia assetjant transeünts a la recerca d’ànimes caritatives que efectuïn donacions. Ara, per aconseguir tenir més èxit en la seva captació de col·laboradors, han decidit convertir el centre de Barcelona en una gimcana perquè cap vianant els pugui esquivar. “Es pot ser solidari per les bones o per les dolentes. Haver-t’ho pensat quan em vas dir que no t’interessava quan encara no t’havia explicat ni de què anava”, resa la nova campanya, pensada per a persones com tu.

La decisió de convertir els entorns de la plaça Catalunya en una gimcana de voluntaris ha aixecat la veu d’alarma de les associacions de veïns barcelonines, que hi volen posar remei. “Volem que hi hagi pau al món. No tant perquè tinguem consciència humanitària, sinó perquè aquest jovent és molt pesat. Com vol que ajudi persones de l’altra punta del món si ells aconsegueixen que el més fotut acabi sent jo? No és egoisme. És pur instint de supervivència”.

De fet, els col·lectius veïnals ja han demanat a la ONU que declari les campanyes actives en favor de les ONG’s com “una nova manera de fer terrorisme”. Alguns, fins i tot, sospiten que els joves col·laboradors s’arriben a inventar malalties minoritàries i països necessitats només per poder seguir assetjant la gent sense motiu aparent”. Un “situació dramàtica” que, al seu entendre, només es pot solucionar amb una pregunta: “es pot ser solidari sense haver d’emprenyar els demès?”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies