benegre.cat
Política

El govern espanyol està tranquil perquè els eurodiputats no entenen el català

Creuen que la millor manera de preservar les llibertats lingüístiques és que tothom parli en castellà

“No passa res. Per molt que vagin a reclamar el referèndum a Europa, ningú no els entendrà quan ho expliquin en català”. Aquesta és la tranquil·litat que exhibeix el govern espanyol en referència a les conseqüències que pugui tenir la visita de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Raül Romeva a la seu de la Unió Europea. “Els catalans són així de capriciosos: volen el corredor mediterrani només per anar a parlar en català a altres llocs”.

En aquest sentit, l’executiu del PP considera que l’aprenentatge d’idiomes és vital. “Volem dir que és vital per a les altres persones, que així es podran comunicar amb nosaltres en castellà”. Al seu entendre, la millor manera de garantir la igualtat és que tothom parli la mateixa llengua. “Hi ha gent que domina un idioma, gent que en domina dos i gent que no en domina cap. Prou desequilibris entre ciutadans lliures. Parlem tots en castellà i tira milles, tu”, han exposat a tall de reflexió.

Els dirigents espanyols consideren que la diversitat lingüística és com una rentadora per a un home. “Si la tens, està bé. Però saps que no et pertoca fer-la servir”. Segons el seu parer, “la millor manera de garantir la llibertat de les persones és impedint que puguin votar. Això sí, dient-ho amb una llengua com la castellana. Que ho entengui tothom”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies